Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 25-07-2006

Politie controleert op rijden onder invloed
EMMEN Een 57-jarige inwoner van Roswinkel is dinsdagmorgen door de politie gecontroleerd op rijden onder invloed. De man reed met een snorfiets over de Hoofdstraat. Uit de ademanalyse bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur zat (995 µg/l, 2,6 promille). Later in de nacht viel een 44-jarige bestuurster uit Haren op omdat zij slingerend over de Rondweg reed. Ook zij had te veel drank op achter het stuur (425 µg/l, 1,1 promille)

(06-164683/704)

Aanhouding 36 jarige man na gooien steen
RUINEN De politie heeft een 36-jarige inwoner van Ruinen aangehouden voor een poging doodslag dan wel poging zware mishandeling. De man had een steen over de schutting gegooid van een 58-jarige inwoner van Ruinen. Deze werd daarbij bijna geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht. (06-164647)

Aanhouding na huiselijk geweld
MEPPEL Door de politie is een 51 jarige man uit Meppel aangehouden na een melding van huiselijk geweld maandagavond. De man had ruzie met zijn 57-jarige echtgenote. De vrouw verklaarde dat haar man haar had bedreigd met een mes en haar had mishandeld. De man is meegenomen naar het bureau. Een traject in kader van het project huiselijk geweld wordt gestart. (06-164679)

Zeven jarige steekt de straat over
HOOGHALEN Een zeven jarig jongetje uit Hooghalen reed op de fiets naar zijn grootouders. De jongen stak de Smilderweg over om zo bij het huis van opa en oma te komen. Daarbij keek de jongen niet goed uit en botste tegen de fiets van een man uit Gasselte (leeftijd onbekend). De man uit Gasselte kon niet snel genoeg uitwijken na de actie van de jonge bestuurder. Beide fietsers vielen tegen de grond, de man uit Gasselte werd per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht met een hoofdwond en een hersenschudding. (06-164605)

Niet opletten botsing gevolg
HOOGEVEEN Een 42-jarige vrouw uit Hoogeveen is maandagavond tegen haar voorganger gebotst. De vrouw kwam van Pesse en reed over de afrit van de A28 richting Zuidwoldigerweg. De vrouw dacht dat een andere auto door rood reed en merkte daardoor haar voorganger te laat op. De vrouw hield nekklachten over aan het ongeval (06-164681)

Zwart-witte shetlandpony gestolen
PEIZE Uit een weiland aan de Noorddijk is een zwart-witte shetland merrie gestolen. De pony stond met meerdere paardjes in het weiland en is vermoedelijk tussen donderdag 20 juli en 22 juli weggenomen. Door de 57-jarige eigenaresse werd aangifte gedaan. (06-164572)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, Dana Kragten, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 36 1280.