Ingezonden persbericht


Wederom goede financiële resultaten voor Software AG in tweede kwartaal van 2006


* Totale omzet stijgt met tien procent tot ¤ 121 miljoen
* Omzet uit licenties groeit met 29 procent tot ¤ 41,3 miljoen
* Operationele winst (EBIT) stijgt met 12% tot ¤ 29,7 miljoen
* Netto-winst groeit met 21% tot ¤19,4 miljoen

Nieuwegein, 25 juli 2006 - Software AG heeft in het tweede kwartaal van 2006 een aanzienlijke omzet- en winststijging weten te bewerkstelligen in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Software AG heeft in het tweede kwartaal van 2006 een operationele winst (EBIT) behaald van ¤ 29,7 miljoen. Dat is een stijging van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet voor het tweede kwartaal van dit jaar steeg met tien procent tot ¤ 121 miljoen.

De totale omzetstijging is met name te danken aan een continue groei van de licentieomzet door productintroducties in zowel de Enterprise Transaction Systems (ETS) als de crossvision-productlijn (oplossingen op het gebied van Service Oriented Architecture). De operationele winst (EBIT) voor het tweede kwartaal steeg tot 24,5 procent. Vorig jaar kwam dit percentage in hetzelfde kwartaal nog uit op 24 procent.

Kijk voor het volledige Engelstalige persbericht op www.softwareag.com

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen.

Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl