Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt inbraken


Datum: 25-07-2006
Tijd bericht: 11:41
Plaats: Venlo

De politie onderzoekt diverse inbraken die de laatste weken in buurtschap het Ven gepleegd zijn. In de maand juli zijn tot nu toe negen inbraken gepleegd. De politie is alert en voert extra surveillances uit. Bewoners wordt geadviseerd om een oogje in het zeil te houden en de politie te bellen bij verdachte situaties.

De inbraken vonden plaats bij woningen aan de Straelseweg, Arenborgweg, Gerrittenweg, Doesborgweg, Genrayweg en de Oude Turfstraat. Daarbij zijn spullen gestolen zoals sieraden, computerapparatuur, fototoestellen en geld. De totale waarde van de buit is nog onbekend.

Probeer inbraken te voorkomen
De politie biedt op haar internetsite een inbraakpreventietest aan die bedoeld is om burgers bewust te maken van inbraakgevoelige locaties in en om het huis. Wanneer de inbraakpreventietest online wordt ingevuld krijgt men na elke vraag enkele tips en aandachtspunten met betrekking tot inbraakpreventie. Na het afronden van de test volgt een waardering over de inbraakveiligheid van de woning.

Met deze interactieve test hoopt de politie dat burgers zich bewust worden van, de vaak simpele, maatregelen die getroffen kunnen worden om de kans op inbraak drastisch te verminderen.

De politie besteedt echter niet alleen aandacht aan inbraakpreventie door middel van een test. Ook geeft de website handige tips om inbraken te voorkomen, bijvoorbeeld tijdens afwezigheid door vakantie. Zo is er in het bijzonder aandacht voor sociale controle, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de gratis te downloaden registratiekaart waarmee kostbare bezittingen geregistreerd kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op www.politielimburgnoord.nl