1e Persbericht van dinsdag 25 juli 2006

Eindhoven, 25-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van poging beroving invalide vrouw

Maandagavond rond 21.30 uur hebben drie jongens geprobeerd een invalide vrouw te beroven van haar mobiele telefoon. De 44-jarige vrouw reed met haar brommobiel op de Gildestraat. Ze pakte haar telefoon toen ze werd gebeld. Op dat moment kwamen er drie jongens voor haar staan. Een van hen eiste haar telefoon. De vrouw stopte snel haar telefoon weg en pakte een kruk. Met deze kruk haalde ze meteen uit naar de jongen. Een van de daders zag toen kans de vrouw een trap tegen haar rug te geven. Toen het de tweede dader niet lukte de telefoon te pakken gingen de drie er vandoor in de richting van de Kruisstraat.

De daders zijn jongens van rond de 16 jaar oud. Een van hen is blank, hij is ongeveer 1.65 tot 1.70 meter groot en heeft blonde krullen. Hij droeg een wit T-shirt. De tweede dader is een jongen met een getinte huidskleur, hij heeft heel kort donker haar en hij is ongeveer 1.60 meter groot. De derde dader is een blanke jongen. Hij had dik haar dat hij in een lange staart droeg.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Woensel Zuid telefoon 0900 8844.

Eindhoven: Meisje opgepakt na diefstallen in verzorgingstehuis

De politie heeft maandag een meisje van zeventien uit Eindhoven aangehouden. Het meisje wordt er van verdacht bij vijf bewoners van een verzorgingstehuis aan de Bernhardplaats geld gestolen te hebben. De diefstallen vonden plaats tussen september vorig jaar tot begin juli dit jaar. Het meisje liep in die periode stage in het verzorgingstehuis. Nadat er enkele bewoners geld misten werd een onderzoek ingesteld waarbij de zeventienjarige door de mand viel. Ze heeft de diefstallen inmiddels bekend. Zij wordt naar verwacht woensdag voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Eindhoven: Inbreker aangehouden

Maandagavond omstreeks 21.50 uur heeft de politie in de Lardinoisstraat een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had even daarvoor ingebroken in een woning in de Kruisstraat. Hij sloeg een ruit van de woning in en nam twee koffers met spullen mee. Bewoners van de woning renden de man achterna en waarschuwden de politie. De man is meegenomen naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld.

Eindhoven: Politie houdt hongerige veelpleger aan

De politie heeft maandagavond omstreeks 21.20 uur in een restaurant op de Markt een 44-jarige man uit Maastricht aangehouden. De Maastrichtenaar had zich in een restaurant te goed gedaan aan een maaltijd en twee flessen wijn. Nadat hij dit genuttigd had wilde de man niet betalen. Een medewerker van het restaurant waarschuwde de politie die de man aanhield. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tevens is er proces verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden voor mishandeling

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 02.05 uur in de Herenlaan een 31-jarige man uit Helmond aangehouden voor het mishandelen van zijn 26-jarige ex-vriendin uit Helmond. Na een woordenwisseling trok de man zijn ex aan haar haren door de woning. Daarna gooide hij haar op de grond en schopte haar meerdere keren. De verdachte is aangehouden door de politie en hij is in verzekering gesteld.

Veldhoven: Woninginbraak

Tussen maandag 13.00 uur en dinsdag 02.20 uur is in een woning in de Roerenmaker ingebroken. Men is via de voorzijde van de woning binnengekomen. Er is onder meer een plasmascherm en een pc weggenomen.

Eersel: Man aangehouden voor vernieling

Maandagavond omstreeks 23.40 uur heeft de politie in de Quackelaer een 23-jarige man uit Eersel aangehouden voor vernieling. De man sloeg twee ruitjes van een woning op de Markt in omdat hij kwaad was. Een getuige volgde de verdachte en waarschuwde de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en er is proces verbaal opgemaakt.

Son: Jongen gewond bij verkeersongeval

Maandagavond rond 22.30 uur heeft een verkeersongeval plaatsgevonden in de Aziëlaan. Een 17-jarige bromfietser uit Son kwam vanuit de Australiëlaan. Achterop zat een 17-jarige jongen uit Breugel achterop. Bij een wegversmalling keek de bestuurder achterom en reed tegen een paaltje aan. De passagier viel van de bromfiets met zijn hoofd op het asfalt. Met een flinke hoofdwond is hij naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed. De politie stelde een alcoholpromillage vast van 1,25 promille. Met een rijverbod van 6 uur is hij naar huis gestuurd.