Gemeente Geldrop-Mierlo


LOKET VAN A TOT Z IN SEPTEMBER OOK IN GELDROP

Er zijn een heleboel regelingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Het is voor veel mensen onduidelijk waar ze moeten zijn voor het antwoord op hun vragen. Om duidelijkheid te scheppen in de `wirwar' van regelingen en instanties, heeft de gemeente het Loket van A tot Z opgericht. Het loket is sinds 2004 gehuisvest in het gemeentehuis locatie Mierlo. Vanaf 1 september van dit jaar komt er ook een loket in het gemeentehuis in Geldrop.

Aan het Loket van A tot Z komen mensen met vragen als: `Ik kan niet meer koken, wie levert er maaltijden aan huis?', `Mijn zoontje heeft een handicap waardoor hij zoveel tijd opeist, dat ik bijna geen tijd overhoud voor mijn dochtertje. Wie kan hulp bieden?', `Ik slaap beneden in de woonkamer, de badkamer is boven', `Ik kan niet meer traplopen, wat moet ik doen?' en `Waar kan ik een pasje aanvragen voor de Taxbus?'.

DIRECTE HULP
Als u met een vraag bij het loket komt, bekijken de medewerkers samen met u de vraag en uw probleem om te zoeken naar oplossingen. Het kan zijn dat meteen duidelijk is welke weg u kunt bewandelen om uw probleem op te lossen. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw vraag wat ingewikkelder is, dan kunt u een vervolgafspraak maken met een van de medewerkers van het loket. Zij geven uw hulpvraag door aan de instantie die u het beste kan helpen. Hoewel de daadwerkelijke oplossing van uw probleem dus terecht komt bij andere instantie dan de gemeente, blijven de medewerkers van het loket hiervan wel op de hoogte. Uiteindelijk gaan zij ook na of u wel goed geholpen bent en of uw probleem is opgelost.

BEREIKBAARHEID LOKET
Het Loket van A tot Z is gehuisvest in het gemeentehuis locatie Mierlo, Dorpsstraat 210. U bent van maandag tot donderdag welkom van 9.00-12.30 uur. U hoeft vooraf geen afspraak te maken.

Als u echter niet in de gelegenheid bent om tijdens openingstijden langs te komen, kunt u een afspraak maken. Belt u hiervoor (040) 289 39 80. Het Loket van A tot Z is van maandag tot en met donderdag de hele dag telefonisch te bereiken. Heeft u problemen om naar het loket te komen, dan kunnen wij ook een afspraak bij u thuis maken. Belt u hiervoor naar het loket.