Ingezonden persbericht


Persbericht

IT-uitgaven niet gericht op omzetgroei

~ Onderzoek wijst uit: de helft van de IT-euro's in de Benelux wordt geïnvesteerd in niet-omzetverhogende activiteiten ~

Vianen, 25 juli 2006 - 84 procent van de Nederlandse en 75 procent van de Belgische organisaties investeert minimaal de helft van hun IT-budget in activiteiten die niet direct bijdragen aan omzetgroei. Dat blijkt uit onderzoek van Coleman Parkes in opdracht van Citrix, marktleider op het gebied van access infrastructure solutions. Opvallend is dat deze verdeling in de afgelopen drie jaar niet of nauwelijks is verschoven.

Het onderzoek wijst uit dat zes procent van de Benelux-organisaties het grootste gedeelte (60 procent) van hun IT-budget aanwenden, enkel en alleen om aan alle wet- en regelgeving, de compliance-vereisten te voldoen. De meerderheid van de Nederlandse respondenten (58 procent) kon echter niet precies kwantificeren hoeveel van het IT-budget wordt gespendeerd aan compliance. In België wist 31 procent dat niet. Wel geeft men aan dat de snelheid waarmee het compliance-gerelateerde deel van het IT-budget toeneemt buiten proporties is.

"Organisaties moeten zich steeds meer richten op efficiënt werken en het is dan ook essentieel om precies te weten waar investeringen naartoe gaan en hoe ze het meest opleveren", aldus Rob van der Hoeven, area vice-president bij Citrix. "Veel geld uitgeven aan projecten die weinig opleveren is niet alleen slecht voor de business, maar zet corporate IT ook in een slecht daglicht. We hebben de afgelopen jaren met z'n allen zo hard gewerkt aan het zichtbaar maken van de ROI op IT, dat het uiterst zonde is dat er nog steeds zoveel geld in een zwart gat lijkt te verdwijnen."

Ter vergelijking: slechts 17 procent van de Nederlandse en een kwart van de Belgische organisaties beweert vooral te investeren in IT-activiteiten die direct omzetverhogend zijn. Van der Hoeven: "Organisaties moeten nu echt naar de toekomst gaan kijken en minder korte termijngericht zijn in hun IT-planning. Ja, het is belangrijk om aan wetgeving te voldoen, maar als er niet gerichter naar omzetdoelstellingen wordt gekeken, kan het nog weleens heel gevaarlijk worden."

(340 woorden)

Coleman Parkes ondervroeg 500 grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Benelux en Zuid-Afrika

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix

Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van access infrastructure solutions. Meer dan 180.000 grote organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie. De complete Fortune 100 en 98% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 6.200 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2005 behaalde Citrix een omzet van $909 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com.

Voor meer persinformatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Zuien van LEWIS
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com

Ed Bezooijen van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 800
E-mail: ed.bezooijen@eu.citrix.com
http://www.citrix.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com