D66

D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan was het voorbije jaar de beste politicus in moeilijke omstandigheden. Dat vindt Prego, de politieke jongerenorganisatie die gelieerd is aan de Vlaamse links-liberale partij Spirit. Van der Laan ontvangt van Prego de bolletjestrui, net zoals de renners die het goed doen in de moeilijke bergetappes van de Ronde van Frankrijk.

Volgens Prego heeft D66 een goede beslissing genomen om niet langer steun te verlenen aan het asociale beleid van minister van Vreemdelingenbeleid en Integratie Rita Verdonk en haar onzorgvuldig optreden in de naturalisatiekwestie rond Ayaan Hirsi Ali. Het is niet makkelijk om als kleine partij een kabinet te doen vallen, dus de principiële houding van van der Laan verdient waardering.

Prego reikt ook andere politieke truitjes uit. De gele trui voor beste politicus ging naar sociaal-democraat Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen. De witte trui, voor beste jongere, gaat naar Ingrid Colicis. Zij is parlementslid uit Wallonië en komt op tegen de schandalen in de socialistische partij. Groene trui, voor grootste opportunist, gaat naar de rechts-liberale populist Jean-Marie Dedecker.

25-7-2006 12:13