Publicatiedatum: 25 juli 2006

Extra provinciale steun voor Anti Discriminatie Bureau Flevoland

De provincie Flevoland heeft gehoor gegeven aan de noodoproep van het Anti Discriminatie Bureau Flevoland. Door extra ondersteuning te bieden zijn gedwongen ontslagen bij het ADB en een mogelijke opheffing voorlopig van de baan. De dienstverlening van het ADB kan daardoor behouden blijven voor Flevoland.

Het ADB Flevoland bestaat sinds 2001 en speelt een belangrijke rol in het voorkomen en bestrijden van discriminatie in de provincie Flevoland. Vanuit haar twee kantoren in Lelystad en Almere houdt het ADB zich bezig met klachtbehandeling en preventie. Dat er behoefte is aan deze dienstverlening blijkt uit het groeiende aantal
klachtbehandelingen en informatieverzoeken in de afgelopen jaren. Problematisch is echter dat er minder inkomsten zijn om al deze activiteiten te financieren. Door het wegvallen van de rijksbijdrage is het ADB in financiële moeilijkheden terechtgekomen. In 2006 dreigt een exploitatietekort van 32.000 euro.

Naar aanleiding van de noodoproep van het ADB is de provincie in actie gekomen. De provincie hecht veel belang aan de dienstverlening van het ADB en verleent daarom een extra subsidie van bijna 8.000 euro. De totaal verleende provinciale subsidie voor 2006 aan het ADB Flevoland komt daarmee op 33.000 euro. Daarnaast heeft de provincie de Flevolandse gemeentes dringend verzocht om met meer geld over de brug te komen. Dit heeft geleid tot een extra bijdrage van 25.000 euro. Het resultaat is dat er niet langer sprake is van een exploitatietekort en dat het ADB haar activiteiten in Flevoland kan voortzetten.