Gemeente Beuningen


Meting beheerkwaliteit

Op 25, 26 en 27 juli gaan drie medewerkers van een extern bureau de openbare ruimte in de gemeente beoordelen. Dit doen zij in opdracht van de gemeente. Zij beoordelen 100 plekken verspreid over de hele gemeente. Elke plek wordt beoordeeld op 32 onderdelen. Dit wordt direct vastgelegd in een handcomputer.

Ze kijken onder andere naar: het onkruid op de verhardingen en in de plantsoenen, kale plekken in het gazon, scheefstand bij allerlei palen en de hoeveelheid graffiti en hondenpoep. Voor al deze onderdelen is een landelijke indeling gemaakt naar vijf niveaus van heel goed naar heel slecht.

De afdeling beheer van de gemeente is erg benieuwd naar de uitkomsten. Dit is een soort van beoordeling van hun werk en zij willen graag weten wat er verbeterd kan worden. De meting is de eerst stap in een proces om naar de gehele kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte te kijken. Later wordt een kwaliteitsniveau afgesproken. In zo´n afweging moet natuurlijk ook naar de kosten worden gekeken.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, bel dan met de afdeling Beheer Openbare Ruimte, de heer M. Stip of mevrouw E. Hoogendoorn via tel. 024-6780800.