Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 25-07-2006 o Persberichten district II

DIEF LAAT TAS MET GESTOLEN CAMERAS VALLEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - In een drogisterij aan Den Bogerd in Hardinxveld-Giessendam is op maandag 24 juli omstreeks 12.00 gepoogd drie digitale cameras te stelen. Een onbekende man kwam in de winkel en wist de drie cameras met een totaalwaarde van 540 euro weg te nemen uit een vitrinekast. Een alert personeelslid had de man net op tijd door en ging hem achterna. Ze wist hem niet bij te houden. De man liet echter wel de tas met de cameras vallen waardoor ze die weer terugheeft. De dief ging ervandoor. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.75m lang, bruin kort krullend haar. Hij ging die dag gekleed in een bruine korte broek, wit T-shirt en zwarte sportschoenen. In de tas zat bij de cameras ook een schroevendraaier. De technische recherche stelt een onderzoek in.

SNELHEIDSCONTROLE LANDBOUWVOERTUIGEN
DORDRECHT/OUD-ALBLAS/GORINCHEM/HARDINXVELD-GIESSENDAM - Het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op maandag 24 juli van 07.00 tot 14.00 uur een snelheidscontrole op landbouwvoertuigen gehouden. Daarnaast werden ook personenautos op snelheid gecontroleerd. De controle vond plaats op de Provincialeweg in Dordrecht, de Dorpsstraat en de Brugstraat in Oud-Alblas, Nieuwe Hoven, Kleine Haarsekade en Tiende Penninglaan in Gorinchem en de Parallelweg en Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. 21 landbouwvoertuigen werden op snelheid gecontroleerd, 1 van die voertuigen reed te snel: 44 km per uur terwijl de maximum toegestane snelheid 25 km per uur is.
Ook werden 50 personenautos gecontroleerd. 6 bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur waar max. 50 km per uur mag worden gereden. 1 bestuurder werd bekeurd omdat hij niet handsfree zat te bellen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM - Op maandagavond 24 juli 2006 omstreeks 19.00 uur is een 51-jarige man uit Capelle aan den IJssel op de A15 t.h.v. Alblasserdam aangehouden. De man reed in zijn auto 154 km/uur, waar 100km/uur is toegestaan. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN
Papendrecht Een 24-jarige man uit Papendrecht is op maandag 24 juli op de Wilgenhof aangehouden. Kort voor zijn aanhouding had de politie de melding binnengekregen dat er mogelijk was ingebroken in een pand aan de Kerkbuurt. Daarbij was een auto gezien die in de Wilgenhof werd aangetroffen. Agenten spraken de bestuurder aan en vonden in zijn auto goederen die mogelijk van de inbraak afkomstig waren. De verdachte is daarop aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. Hij is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

RIJDEN ZONDER GELDIG RIJBEWIJS
ALBLASSERDAM Op maandagavond 24 juli 2006 omstreeks 22.30 uur is een 40-jarige man uit Oud-Alblas op de Zuiderstek aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 0.86 promille (380 ugl). Terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. Het rijbewijs van de man was al eerder ongeldig verklaard.

VERDACHT VAN BEDREIGING
LEERDAM Een 43-jarige man uit Leerdam is op 24 juli op de Nieuwstraat aangehouden. Een agent sprak hem aan, omdat hij dronken en lastig was. Tegen de man waren eerder die dag aangiften gedaan wegens bedreiging. Daarbij zou de verdachte een buurman met een kapotte bierfles met de dood hebben bedreigd. Toen bleek dat de dronken man en de bedreiger dezelfde waren, kreeg de verdachte in plaats van een bekeuring voor openbare dronkenschap, de handboeien omgelegd. Hij is in verzekering gesteld.

SKINK ZAAK OPGELOST
GORINCHEM De politie heeft het raadsel rond het spuiten van graffiti op meerdere plekken in de binnenstad van Gorinchem opgelost. In alle gevallen werd het woord Skink op ramen en muren geschreven. Deze vorm van vandalisme vond plaats medio april van dit jaar. Inmiddels heeft de politie vier jongeren gehoord op het politiebureau. Het gaat om vier jongens van 16, 17, 18 en 19 jaar uit Gorinchem en Spijk (1). Ze hebben bekend de graffitis gespoten te hebben en zullen de ontstane schade te vergoeden aan de gedupeerden. Het woord Skink blijkt niets met racisme te maken te hebben of andersoortige groeperingen. Het viertal verklaarde het gewoon een leuk woord te vinden. Ze kwamen er aan door een ander vriendje dat Skink als stopwoordje gebruikte. Pas na hun graffitiactie gingen ze op internet kijken en zagen staan dat Skink staat voor Salamander.
De zaak is uiteindelijk opgelost omdat de verdachten ook op een pinautomaat graffiti hadden gespoten waarbij hun actie werd vastgelegd door de camera bij de pinautomaat. Op deze beelden werden zij vervolgens herkend door collegas van de surveillancedienst. Er wordt nog gekeken naar een passende straf voor de jongeren.