Niet alle reisverzekeraars handelen schade soepel af

Independer.nl

Niet alle reisverzekeraars handelen schade soepel af

Reisverzekeraars handelen schadeclaims niet altijd naar tevredenheid af. Centraal Beheer Achmea, VVAA en ANWB krijgen van hun klanten gemiddeld een 7.5 voor schadeafhandeling, Menzis scoort slechts een 5.9. Dit blijkt uit de Independer Consumenten Monitor Reisverzekeringen, het permanente online onderzoek onder bezoekers van Independer.nl.

Independer.nl onderzoekt al meer dan een jaar de kwaliteit van reisverzekeraars. In de periode 6 juni 2005 t/m 27 juni 2006 beantwoordden bijna 15.000 bezoekers, die op zoek waren naar een reisverzekering, de volgende vragen:


- Heeft u gedurende de laatste 12 maanden een reisverzekering gehad?
- Bij welke verzekeraar heeft u deze reisverzekering afgesloten?
- Hoe beoordeelt u de verzekeraar op de volgende punten 'klaarstaan voor de klant' en 'beloften nakomen'?

- Heeft u schade geclaimd? Zo ja, hoe waardeert u de verzekeraar op het punt van schadeafhandeling?

Vakantiegangers waarderen hun reisverzekeraar gemiddeld met een 7.1. Centraal Beheer Achmea en ANWB zijn de best gewaardeerde, algemeen toegankelijke reisverzekeraars. Zij scoorden evenals VVAA een 7.5. Echter VVAA verzekert alleen personeel in de zorgsector. Menzis en AXA kregen de laagste waardering (6.4).

De uitkomsten van dit onderzoek zijn na te lezen via onderstaande link: www.independer.nl/thema/contact/pdf/Independer%20Consumenten%20Monitor%20Reisverzekeirngen%20juni%202006.pdf