Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Ruit van rijdende lijnbus ingegooid

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:14:21

Arnhem - Op de Velperweg in Arnhem is maandagavond laat vermoedelijk een ruit ingegooid van een rijdende lijnbus. Een passagier kreeg daarbij glasscherven over zich heen maar raakte niet gewond. De chauffeur van de bus verklaarde dat hij kort na het voorval twee knapen op een bromfiets had zien wegrijden. Volgens zijn zeggen had hij op weg naar Velp tijdens het rijden ineens een klap hoorde waarna de ruit aan de rechterzijde van de bus bleek te zijn gesneuveld. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844) en onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elf keer door rood op Huissensestraat

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:13:35

Arnhem - Door het verkeershandhavingsteam van de politie is maandag een roodlichtcontrole gehouden op de Huissensestraat, nabij de kruising met het St. Gangulphusplein en de Groene Weide. Van de 211 passanten bleken er 11 door rood te rijden. De overtreders werden op de bon geslingerd. De controle werd gehouden tussen elf uur 's ochtends en half twee 's middags.

De combinatie te hard rijden en door rood rijden is erg gevaarlijk. Want als de ene bestuurder een rood verkeerslicht heeft, heeft de andere al groen. Even snel door rood rijden, gaat vaak gepaard met hoge snelheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam op het rijden door rood.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---