Ingezonden persbericht


Unisys levert Information Security Management Services aan Air France KLM

Services gericht op versterking totale informatiebeveiliging bij luchtvaartmaatschappij

Schiphol-Rijk, 25 juli 2006 - Air France KLM Groep heeft een overeenkomst getekend met Unisys, op basis waarvan beide bedrijven hun gezamenlijke expertise in risk & compliance management aanwenden voor de versterking van het totale informatiebeveiligingsbeleid van de luchtvaartmaatschappij. Unisys gaat Air France KLM op basis van de overeenkomst helpen om zijn Information Security Maturity Program te versterken door te assisteren bij het identificeren van beveiligingsissues, zoals toegang tot gebouwen en data en een reeks van andere onderwerpen.

Air France KLM gaat gebruikmaken van een op standaarden gebaseerde Unisys-methodologie en daarmee verbonden tools waarmee prioriteiten aan issues gegeven kunnen worden op basis van ingeschat risico. Dit helpt KLM bij het modelleren en vaststellen van prioriteiten op het gebied van investeringen in informatiebeveiliging. Dat is op continue basis mogelijk door het toepassen van een security risk dashboard. Hierdoor krijgt de luchtvaartmaatschappij meer inzicht in haar beveiligingsprocessen, wat kan leiden tot een efficiënter en effectiever inzet van bedrijfsmiddelen.

"Het doel van het Information Security Maturity Program is een verdere uitbreiding van onze informatiebeveiligingsprocessen binnen de Air France KLM Groep. Daardoor zijn we verzekerd van een goede balans tussen wetgevings- en zakelijke eisen enerzijds, en beveiliging, risico's en kostenniveaus anderzijds", zegt Gert Mooij, Program Manager bij Air France KLM Groep. "Unisys is in staat een praktische en effectieve totaaloplossing te bieden, die inspeelt op onze eisen."

Unisys gaat zijn methodologie en tools implementeren tijdens een pilotprogramma. Het bedrijf gaat tevens medewerkers van Air France KLM trainen, tools implementeren, mogelijke risico's inventariseren en antwoorden op deze risico's evalueren.

"Met deze overeenkomst blijft Unisys zich positioneren als leider in IT security governance", zegt Robin Verwerda, Account Manager bij Unisys. "Ons werk voor de Air France KLM-organisatie is een bevestiging van onze expertise in, en focus op de eisen van grote multinationale bedrijven. Wij kijken uit naar het samenwerken met Air France KLM om dit programma tot een succes te maken, zodat het bedrijf zijn processen veiliger kan maken."

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. En door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.