Politie Zuid-Holland-Zuid

25/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 25-07-2006 o Persberichten district I

SNELHEIDSCONTROLE LANDBOUWVOERTUIGEN
DORDRECHT/OUD-ALBLAS/GORINCHEM/HARDINXVELD-GIESSENDAM - Het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op maandag 24 juli van 07.00 tot 14.00 uur een snelheidscontrole op landbouwvoertuigen gehouden. Daarnaast werden ook personenautos op snelheid gecontroleerd. De controle vond plaats op de Provincialeweg in Dordrecht, de Dorpsstraat en de Brugstraat in Oud-Alblas, Nieuwe Hoven, Kleine Haarsekade en Tiende Penninglaan in Gorinchem en de Parallelweg en Peulenlaan in Hardinxveld-Giessendam. 21 landbouwvoertuigen werden op snelheid gecontroleerd, 1 van die voertuigen reed te snel: 44 km per uur terwijl de maximum toegestane snelheid 25 km per uur is.
Ook werden 50 personenautos gecontroleerd. 6 bestuurders reden te hard en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur waar max. 50 km per uur mag worden gereden. 1 bestuurder werd bekeurd omdat hij niet handsfree zat te bellen.

WAARSCHUWING: HAAL UW BRIEVENBUS DIRECT LEEG
ZWIJNDRECHT De politie waarschuwt mensen in Zwijndrecht- met name in de omgeving van de Burgemeester Jansenlaan - direct hun post uit de brievenbus te halen zodra de postbode is langs geweest. Het is gebleken dat in de omgeving van de Burgemeester Jansenlaan met name in portiekwoningen - poststukken worden onderschept. Door onbekenden wordt post uit de brievenbus gehengeld waarna er geld van de rekening wordt opgenomen. Er is afgelopen weekend aangifte gedaan door een mevrouw die woont aan de Burg. Jansenlaan. Zij had een creditcard met pincode aangevraagd. De creditcard bleek te zijn onderschept. De pincode kreeg zij wel thuis toegestuurd maar bleek ook al bekend te zijn bij de dieven. Er was een aanzienlijk geldbedrag opgenomen. Het vermoeden bestaat dat het achterhalen van belangrijke gegevens die bij de gestolen post horen, gebeurt door mensen die aan de deur komen. Zij doen zich voor als bezorger. Ze hebben een clipbord bij zich en vertellen dat ze een aangetekend poststuk hebben voor de bewoner waar een handtekening voor moet worden gezet. Zodra de handtekening is gezet, hebben zij een signatuur waarmee ze bijvoorbeeld aan de haal kunnen met een creditcard of overschrijvingsboekje. Het zogenaamde poststuk dat ze bezorgen, blijkt na opening door de bewoner dan een tijdschrift of folder te zijn.
Het gaat vermoedelijk om meerdere mannen en vrouwen met een donker getinte huidskleur. De politie adviseert mensen direct hun post uit de brievenbus te halen na het bezoek van de postbode. Mochten er onbekende mensen aan de deur komen die een handtekening willen voor een zogenaamd aangetekend poststuk, vraag dan altijd naar de legitimatie van die persoon. Indien u het niet vertrouwt, teken dan in ieder geval niets en maak er melding van bij de Politie Zuid-Holland-Zuid.

KEUKENBRAND WONING
DORDRECHT Op maandagavond 24 juli 2006 omstreeks 21.15 is brand geweest in de keuken van een woning aan de Wijnstraat. Door de brand is rookschade ontstaan, waadoor het pand niet meer bewoonbaar is. De bewoners hebben de nacht elders doorgebracht. De woning van de buren bleek ook vol met rook te staan. De TR is voor onderzoek ingeschakeld.

LASTIGE VROUW AANGEHOUDEN
Dordrecht Een 31-jarige vrouw uit Dordrecht is op 25 juli op de Patersweg aangehouden. Ze maakte in een huis aldaar ruzie met haar ex-vriend. Ook zou ze een mes hebben getrokken. Dat werd daadwerkelijk bij haar aangetroffen en is in beslaggenomen. De verdachte was erg agressief, want op weg naar het politiebureau trapte ze in de politiebus één van de agenten en sloeg deze in het gezicht. Ook uitte ze de nodige beledigingen en bedreigingen. Ze is ingesloten.

VERDACHT VAN MISHANDELING
Dordrecht Een 22-jarige man uit Dordrecht is op maandag 24 juli op de heer Heymansuysstraat aangehouden. Hij zou zijn moeder en zus hebben geslagen en geschopt. De verdachte leefde al langer in onmin met zijn zus en moeder en het kwam op de 24e kennelijk tot een uitbarsting. De slachtoffers liepen kneuzingen op. De man is ingesloten.

HARDLEERS
Zwijndrecht Een 45-jarige man uit Zwijndrecht is op maandag 24 juli op de Reigerstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies
1,03 promille (455 ugl) aan alcohol. Ook zonder alcohol had de man niet mogen rijden, want sinds 1992 heeft hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid. De man is kennelijk hardleers, want op 21 juli j.l. werd hij ook al dronken achter het stuur betrapt. Zijn auto is nu in beslaggenomen.

GEVAARLIJKE MEDICIJNEN ONTVREEMD
Dordrecht Bij een insluiping in een flatwoning (eerste verdieping) aan de Cornelis Houtmanstraat zijn tussen 24 juli 00.00 en 24 juli 09.00 uur medicijnen gestolen. Vermoedelijk gaat het om de medicijnen Oxazepam, Nifedipine, Pantozol, Lanoxin en Metoprololtar. Het is niet bekend in welke vorm en in welke hoeveelheden de medicijnen bestonden. De medicijnen waren, samen met een portemonnee en een mobiele telefoon in een handtas opgeborgen. De tas is bij een insluiping buitgemaakt. De bewoner had in verband met de warmte een buitendeur opgelaten, waardoor de insluiper vermoedelijk naar binnen is gekomen. Bovenstaande medicijnen zijn (bij verkeerd gebruik) gevaarlijk, zeker als ze in handen van kinderen komen. De politie roept mensen dan ook op wanneer zij de medicijnen vinden de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief) en/of deze in te leveren bij de dichtstbijzijnde apotheek of politiebureau.
De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt ook om in deze warme tijden zeer voorzichtig te zijn met het openhouden van deuren en ramen, zeker gedurende de avond en nacht en op tijden dat men afwezig is.

PITBULL IN BESLAG GENOMEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 24 juli op dinsdag 25 juli een illegale pitbull in beslag genomen. De politie trof een 23-jarige man op de Noordendijk met een hond die leek op een pitbullachtige. Het bleek na beoordeling om een illegale pitbull te gaan. Het dier heeft geen stamboom en is dus illegaal in Nederland. De eigenaar van de hond werd aangehouden en nader gehoord op het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De hond is in beslag genomen.