Provincie Drenthe

Nieuwe uitgave Drenthe in cijfers verschenen - Jeugdwerkloosheid in Drenthe in 2005 sterk gedaald
25 Jul 2006 In 2005 is 7% van het totaal aantal niet-werkende werkzoekenden in Drenthe jonger dan 23 jaar. Dit zijn ruim 1.600 personen. Dit aandeel is in 2005 flink gedaald, maar ligt nog wel boven het landelijk gemiddelde van 5,7%. Dit en meer is te lezen in de nieuwste editie van de statistische gids Drenthe in cijfers, die deze week is verschenen.

Deze jaarlijkse uitgave van de provincie Drenthe staat vol feiten en cijfers over de provincie. Naast terugkerende onderwerpen als inwoners, onderwijs, werkgelegenheid en milieu, wordt in de editie ook extra aandacht besteed aan een actueel onderwerp. Dit jaar werd gekozen voor het thema jeugd. Naast jeugdwerkloosheid komen in dit hoofdstuk ondermeer ook overgewicht bij jeugd en jongeren en sport aan bod. Ongeveer driekwart van de jeugd in Drenthe tussen 11 en 17 jaar is lid van een sportclub. Jongeren noemen het gebrek aan tijd de belangrijkste reden waarom ze niet (meer) sporten.

www.cijfers.drenthe.nl
Naast jaarlijks terugkerende onderwerpen bevat Drenthe in cijfers ook een aantal nieuwe gegevens, zoals de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen, de bekendheid van Drentse culturele activiteiten en evenementen en de intensiviteit van verkeer op de provinciale wegen. Drenthe in cijfers is ook te raadplegen via www.cijfers.drenthe.nl. De interneteditie bevat op bepaalde punten meer informatie dan de gids. Zo zijn er iets langere tijdsreeksen opgenomen en is een tabel toegevoegd met het aantal inwoners en woningen per kern en landelijk gebied. Bovendien staat in de uitgave een overzicht met alle Drentse plaatsen, buurten en dorpen. Voor veel geĂŻnteresseerden is Drenthe in cijfers een belangrijke bron van informatie over de provincie Drenthe. Dit blijkt ondermeer uit het grote aantal internetbezoekers. Belangstellenden kunnen de gids Drenthe in cijfers opvragen bij de Stafgroep Communicatie via telefoonnummer (0592) 36 52 65 of communicatie@drenthe.nl.

Website Drenthe in Cijfers