Gemeente Eindhoven

25 juli 2006

Collegebesluiten

Leefbaarheidsenquête Meerhoven

In januari 2006 werd aan bewoners in Meerhoven gevraagd hoe zij denken over hun woon- en leefsituatie, bereikbaarheid en mobiliteit, voorzieningen in de buurt, inrichting en onderhoud van de buurt en de tevredenheid en betrokkenheid met buurt. Bijna 1400 enquêteformulieren werden geretourneerd (= 63%).

Het college van B&W heeft kennisgenomen van de resultaten van deze enquête en besloten om de voorgestelde verbeteracties te laten uitvoeren. Daarnaast is besloten om over ca. twee jaar opnieuw een leefbaarheidsenquête te houden naar de resultaten van de verbeteracties.

De voorgestelde verbeteracties zijn in overleg met de bewonersverenigingen in Meerhoven opgesteld. Ze hebben onder meer betrekking op de realisatie van een tijdelijk winkelcentrum en diverse verkeersaspecten. Ook krijgt de verbetering van de communicatie/informatieverstrekking naar de bewoners extra aandacht.

Inspanning college om Automotive Center op de Hurk te krijgen

Er zijn plannen voor de ontwikkeling van een zogenaamd Automotive Experience Center op het Beatrixcomplex aan de Hurksestraat. De gemeente Eindhoven beschouwt dit plan als een icoon voor de verdere ontwikkeling van het automotive cluster in Brainport.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor De Hurk en in september 2005 is hiervoor een voorbereidingsbesluit genomen. Dit wordt dit jaar opnieuw vastgesteld. Dit staat vestiging van detailhandel op deze plek niet toe. Ruimtelijk economisch is het plan van de externe projectgroep Automotive Experience Center Eindhoven (eigenaren van het Beatrixcomlpex en drie automotive ondernemers) mogelijk in te passen in het toekomstige bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders wil zich dan ook hiervoor inspannen. Uiteraard is de gemeente gehouden aan alle wettelijke procedures en daarom staan voor derden diverse normale bezwarenprocedures open.

Het belangrijkste onderdeel van het plan op de Hurk is de intentie om het complex, met als zichtlocatie de A2, te herontwikkelen tot een automotive belevingswereld, waarin diverse themaâs met betrekking tot autoâs hun vaste plaats moeten vinden. Te denken valt aan de themaâs Techniek, Toekomst, Veiligheid en Design.

Realisatie van PSV-supporterscafé in voormalig gedeelte van politiebureau

Het college heeft besloten om een bedrag van ⬠85.000,- aan te wenden voor de realisatie van een PSV-supporterscafé in een voormalig gedeelte van het politiebureau aan de Mathildelaan.

Gebleken is dat het tijdelijk huisvesten van potentieel problematische PSV-supporters in een café in de Ventoseflat een bijzonder gunstig effect heeft gehad op de openbare orde tijdens voetbalwedstrijden. Gelet op het tijdelijke karakter van dat café is gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is uiteindelijk gevonden in een gedeelte van het politiebureau. Aan het politiebureau dienen als gevolg van de voorziening enkele noodzakelijke bouwkundige maatregelen te worden aangebracht.

Het is dringend noodzakelijk dat voorzieningen getroffen zijn op het moment dat de exploitatie in het nieuwe voetbalseizoen van start gaat (medio augustus). De totale begrote kosten daarvan bedragen ongeveer â¬1 30.000,-. Hiervan kan hooguit ⬠45.000,- voor rekening van PSV worden genomen. Daarmee resteert een bedrag van ⬠85.000,- .