Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

25-07-2006
Inspraakverordening gemeente Ameland

Inspraakverordening gemeente Ameland.

Op 27 juni 2006 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de Wmo worden gemeenten verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning. De Wmo omvat activiteiten die het mensen in de gemeente mogelijk maken om mee te doen in de samenleving (bijvoorbeeld via vervoersvoorzieningen, hulp in de huishouding, vrijwilligerswerk, mantelzorg, goede informatie en advies). Over de inhoud en invoering van deze wet heeft de gemeente de Startnotitie Wmo opgesteld. De startnotitie kunt u inzien in het gemeentehuis te Ballum, afdeling Welzijn of via de website van de gemeente (www.ameland.nl) onder het kopje "nieuws".

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland zijn voornemens om in september 2006 aan de raad voor te stellen om de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Ameland vast te stellen en maken bekend dat vanaf 27 juli tot en met 6 september 2006 de conceptverordening door iedereen kan worden ingezien. Net als de startnotitie kan de conceptverordening in het gemeentehuis te Ballum, afdeling Welzijn of via de website van de gemeente (www.ameland.nl) onder het kopje "nieuws" worden ingezien.

Ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke- en rechtspersonen worden gedurende zes weken in de gelegenheid gesteld hun meningen over de verordening schriftelijk of mondeling kenbaar te maken. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Postbus 22, 9160 AA Hollum-Ameland. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, kan een afspraak worden gemaakt met Gerrit de Boer (telefoonnummer: (0519) 555572) of André-Douwe de Vries (telefoonnummer: (0519) 555576) van de afdeling Welzijn. De ontvangen zienswijzen worden betrokken bij het opstellen van de definitieve verordening en wanneer daartoe aanleiding bestaat betrokken in het voorstel aan de raad. De zienswijzen worden opgenomen in een verslag, dat samen met het voorstel ter kennisname aan de raad wordt gesteld.

Eind augustus/begin september 2006 wordt in het gemeentehuis te Ballum een informatieavond over de Wmo georganiseerd. Hierbij is iedereen van harte welkom. Over de datum en het tijdstip van de informatieavond volgt nog een bericht op de gemeenteinfo.

---

© 2006 Gemeente Ameland