KNWV

Nieuwsbericht Surfen

25-7-2006

Kiteboarders missen de wind in Zandvoort

Afgelopen weekeinde vond in Zandvoort de Jägermeister Kite Riderz plaats. Bij The Spot in Zandvoort hadden zich de top kiteboarders van Nederland verzameld om in de disciplines best trick, big air en slalom te strijden om de podiumposities. De wind strooide helaas roet in het eten, waardoor zij niet in actie kwamen op het water. Gelukkig was er nog meer te doen op het volle Zandvoortse strand. De acro bungy was full time in gebruik en ook waren er diverse kiteboard merken
vertegenwoordigd met hun materialen.

Omdat de wind minimaal was werd er daarna overgegaan tot het
alternatieve programma op de acro bungy. Dit is een speciale
trampoline waarop de kiteboarders hun tricks kunnen oefenen. Aan het einde van de dag begon het wat te regenen. Terwijl de riders zich vermaakten met wakeboarden achter de boot liep het strand snel leeg met de nodige files als gevolg.

Zondag begon met een klein briesje. Nog steeds niet genoeg voor een wedstrijd, maar de boeien voor het slalomparcours werden wel vast uitgelegd om snel te kunnen starten als de wind zou toenemen. Er was wel genoeg wind voor de mensen die op de clinics afgekomen waren. Helaas zakte de wind alleen maar, in plaats van toe te nemen. Op de acro bungy was het nu tijd voor een wedstrijdje wie de meeste handle passes in één minuut kon doen.

Het volgende Riderz event is zaterdag 12 augustus. Het Lido in Almere is dan het decor van de Jägermeister Wake Riderz. Later dit jaar volgt de Jägermeister Wave Riderz op Vlieland, waar ook weer kiteboarden op het programma staat. Dit keer in de wave discipline.

Internetadres: www.riderz.tv