Politie Gelderland-Midden

Ruit van rijdende lijnbus ingegooid

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:37:05

Arnhem - Op de Velperweg in Arnhem is maandagavond laat vermoedelijk een ruit ingegooid van een rijdende lijnbus. Een passagier kreeg daarbij glasscherven over zich heen maar raakte niet gewond. De chauffeur van de bus verklaarde dat hij kort na het voorval twee knapen op een bromfiets had zien wegrijden. Volgens zijn zeggen had hij op weg naar Velp tijdens het rijden ineens een klap gehoord waarna de ruit aan de rechterzijde van de bus bleek te zijn gesneuveld. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844) en onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte op de vlucht na aanrijding met politiemotor
Publicatiedatum: 25-7-2006 14:22:10

Arnhem - De Arnhemse politie is op zoek naar een nog onbekende man die, nadat hij op de Ranonkelstraat tegen een politiemotor was gebotst, op de vlucht is geslagen. Voorzover bekend raakte de man niet gewond, ook de motoragent was ongedeerd gebleven. Rond half negen maandagavond zag de motoragent de man op een bromfiets vanaf de Huissensestraat tegen het verkeer in de Groene Weide oprijden. Toen hij de bromfietser op zijn rijgedrag wilde aanspreken ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kwam het tot een aanrijding met de politiemotor op de Ranonkelstraat, ter hoogte van de Graslaan. Beide bestuurders kwamen daarbij te vallen, maar de man krabbelde overeind en ging er te voet vandoor, waarna hij spoorloos verdween. De bromfiets, die hij had achtergelaten, is door de politie in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wijkagent grijpt verdachten in de kraag na inbraak
Publicatiedatum: 25-7-2006 14:19:49

Arnhem - In de Arnhemse Verschuerwijk heeft de wijkagent maandagmiddag twee verdachten op heterdaad aangehouden na een inbraak. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Dieren en een 44-jarige Arnhemmer. De wijkagent zag het duo rond twee uur een achterpad tussen woningen inschieten waarna de twee van de aardbodem leken te zijn verdwenen. Na een zoektocht werd even later een opengebroken achterdeur aangetroffen bij een pand. Daar bleek het duo zich verschanst te hebben. Het duo is aangehouden op verdenking van poging tot inbraak en vernieling. Beiden zijn ingesloten en later na verhoor weer vrijgelaten. De twee hadden ontkend de deur te hebben opengebroken. Volgens hen zou de deur van het (overigens leegstaande) pand al open hebben gestaan en waren beiden van plan drugs te gebruiken, aldus hun verklaring.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elf keer door rood op Huissensestraat

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:13:35

Arnhem - Door het verkeershandhavingsteam van de politie is maandag een roodlichtcontrole gehouden op de Huissensestraat, nabij de kruising met het St. Gangulphusplein en de Groene Weide. Van de 211 passanten bleken er 11 door rood te rijden. De overtreders werden op de bon geslingerd. De controle werd gehouden tussen elf uur 's ochtends en half twee 's middags.

De combinatie te hard rijden en door rood rijden is erg gevaarlijk. Want als de ene bestuurder een rood verkeerslicht heeft, heeft de andere al groen. Even snel door rood rijden, gaat vaak gepaard met hoge snelheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarom controleert het Verkeershandhavingsteam op het rijden door rood.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Wekerommer raakt van de weg: twee gewonden

Publicatiedatum: 25-7-2006 10:36:14

Otterlo - Een negentienjarige automobilist uit Wekerom is maandagavond op de Harskamperweg in Otterlo met zijn wagen van de weg geraakt. De man raakte daarbij gewond, evenals zijn passagier, een zeventienjarige plaatsgenoot. De politie verdenkt de Wekerommer ervan onder invloed van alcohol gereden te hebben. Het ongeval gebeurde kort voor middernacht toen de Wekerommer door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en met zijn wagen in een greppel terecht kwam aan de linkerzijde van de weg. Daarna is de wagen vermoedelijk over de kop geslagen en aan de rechterkant van de weg tot stilstand gekomen. De beide inzittenden hadden volgens de politie waarschijnlijk ook geen gordel gedragen en zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Van de negentienjarige bestuurder is bloed af genomen voor een bloedproef. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. De zwaar beschadigde auto van de Wekerommer is afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edese gewond na aanrijding met bromfietser

Publicatiedatum: 25-7-2006 10:34:39

Ede - Een 38-jarige vrouw uit Ede is maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zandlaan in haar woonplaats. Het slachtoffer reed rond negen uur op de fiets en raakte betrokken bij een aanrijding met een bromfiets, bestuurd door een 18-jarige jongen en plaatsgenoot van het slachtoffer. De vrouw was ter hoogte van de Bovenbuurtweg het fietspad langs de rijbaan opgereden en wilde richting Bennekom rijden. De bromfietser kwam uit de richting Stadspoort en reed richting Horalaan. Volgens de politie zou de bromfietser in strijd met een inrijverbod over het fietspad hebben gereden. Bovendien bleek de bromfiets van de Edenaar niet verzekerd. Het slachtoffer is na de aanrijding met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Van alcoholgebruik was geen sprake, aldus de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee gewonden bij frontale botsing

Publicatiedatum: 25-7-2006 10:33:36

Wekerom - Bij een frontale botsing tussen twee auto's op de Koperensteeg in Wekerom zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over vier, toen een 43-jarige man uit Eindhoven over de Koperensteeg reed komende vanuit de richting Lage Valkseweg. Op dat moment reed een 55-jarige automobilist uit Wekerom hem tegemoet. Door nog onbekende oorzaak botsten beide wagens op elkaar. De politie vermoedt dat een van beide bestuurders onvoldoende rechts heeft gereden. De Wekeromse automobilist was bij het ongeval met de schrik vrijgekomen; de Eindhovenaar en zijn passagier, een 36-jarige man uit Wekerom, bleken verwondingen te hebben opgelopen. De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barnevelders opgepakt in leegstaand pand

Publicatiedatum: 25-7-2006 10:31:44

Lunteren - De politie heeft maandagavond in een leegstaand pand in Lunteren twee mannen uit Barneveld opgepakt. De twee worden verdacht van onder meer diefstal en waren door twee getuigen op heterdaad betrapt. De getuigen sloten de mannen op in een schuur en waarschuwden daarop de politie. Die rekende de twee Barnevelders (beide 21 jaar oud) in. Een van de getuigen bleek de eigenaar van het pand. Bij een toevallig bezoek betrapten zij de beide Barnevelders terwijl die bezig zouden zijn om plafondplaten te demonteren kennelijk met de bedoeling die mee te nemen. In de auto van het Barneveldse duo vond de politie ook een honkbalknuppel die in beslag werd genomen. De beide Barnevelders zijn voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdacht viertal met inbrekerswerktuigen aangehouden
Publicatiedatum: 25-7-2006 10:28:10

Wageningen - De Wageningse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier mannen aangehouden die in bezit bleken van inbrekerswerktuigen. Het vervoer daarvan is tijdens de nachtelijke uren verboden. Surveillerende agenten zagen het viertal omstreeks half twee in een auto over de Ritzema Bosweg rijden. Tijdens een routinecontrole zagen agenten in hun auto inbrekerswerktuigen liggen. Bovendien werd een van hen gezocht voor een ander misdrijf. De vier werden daarop aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten. Het gaat om een 23-jarige man uit het Gelderse Rossum, een 24-jarige man uit Gouda, een 28-jarige man uit Maarssen en een 25-jarige man uit Praag. De auto van het viertal is samen met het inbrekersgereedschap in beslag genomen. Onderzocht wordt of de mannen wellicht betrokken zijn geweest bij diefstal of inbraak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageninger (19) binnen jaar rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 25-7-2006 10:26:27

Wageningen - Binnen een jaar na het behalen van zijn rijbewijs is een negentienjarige Wageninger het roze papiertje al weer kwijt geraakt. De jongen werd in de nacht van maandag op dinsdag in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Hij bleek onder invloed met een promillage van ruim zesenhalf keer zoveel als is toegestaan. Rond twee uur viel de Wageninger door de mand bij een routinecontrole van de politie op de Ritzema Bosweg. Aangezien de agenten alcohol roken moest de jongen mee voor een ademonderzoek in het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,4. Voor beginnende bestuurders, zoals de negentienjarige Wageninger, geldt een limiet van 0,21. De jongen was sinds augustus van het vorig jaar in het bezit van het rijbewijs. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -


---

---
Laatst gewijzigd 06-04-2006 | © Politie Gelderland-Midden