Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarse gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:44:40

Zevenaar - Een 53-jarige vrouw uit Zevenaar is maandagmiddag op de Grietakkers in haar woonplaats gewond geraakt na een val van haar fiets. Dat gebeurde rond half drie. Volgens de verklaring van het slachtoffer en een getuige was de vrouw met een trapper van haar fiets achter een paaltje blijven haken waardoor ze was gevallen. De Zevenaarse klaagde over pijn bij de ribben en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Flinke schade bij aanrijding

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:44:01

Angerlo - Bij een aanrijding in Angerlo tussen een personenauto en een auto met aanhanger geladen met een boot is maandagochtend flinke schade ontstaan. Een van de auto's raakte vermoedelijk total-loss. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De aanrijding gebeurde even voor tien uur op de kruising van de Zevenaarseweg met de Kleine Veldstraat. Een 76-jarige man uit Wehl was vanaf de Kleine Veldstraat de Zevenaarseweg opgereden. Daarbij had hij kennelijk een 41-jarige Apeldoorner, die met een auto waarachter een aanhanger geladen met een boot over de Zevenaarseweg naderde, niet opgemerkt en geen voorrang verleend. Beide auto's botsten op elkaar, waarbij de Apeldoorner met zijn combinatie in een naast de weg gelegen greppel belandde. De auto van de Wehlenaar had zware schade opgelopen. De politie heeft het kentekenbewijs van de wagen ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Andelstenaar raakt brommer kwijt

Publicatiedatum: 25-7-2006 14:42:51

Elst - Een achttienjarige jongen uit Andelst is dinsdagmiddag zijn bromfiets kwijtgeraakt. De bromfiets is door de politie ingenomen voor een technisch onderzoek. Een motoragent van de politie zag de jongen rond één uur over de Valburgseweg rijden en besloot een routinecontrole in te stellen. De Andelstenaar dacht daar kennelijk anders over en probeerde aan de agent te ontkomen. De jongen kon echter in een doodlopend straatje worden achterhaald en moest met zijn brommer mee voor een vermogenstest op de rollentestbank. Daarbij werd een vermogen gemeten van 1,8 kW terwijl dat maximaal 0,5 kW mag zijn. Navraag leerde dat de Andelstenaar al twee keer eerder was bekeurd voor een te hoog vermogen, reden waarom hij zijn bromfiets moest laten staan. Technisch onderzoek zal nu moeten uitwijzen wat er aan de bromfiets mankeert. Bovendien loop de jongen risico dat de bromfiets in beslag wordt genomen vanwege twee eerdere soortgelijke overtredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---