Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple introduceert draadloze Mighty Mouse

Bunnik, 25 juli 2006 -- Apple introduceert vandaag de draadloze Mighty Mouse, een nieuwe versie van zijn populaire meerknopsmuis, die dankzij de draadloze functionaliteit nog meer vrijheid van werken biedt dan de vorige. De nieuwe draadloze Mighty Mouse werkt via een betrouwbare, beveiligde verbinding met de Mac en is voorzien van een nieuw lasertrackingmechanisme dat 20 keer gevoeliger is dan dat van standaard optische muizen. Hierdoor is de muis nog beter bestuurbaar op een groter aantal oppervlakken. De draadloze Mighty Mouse, met een adviesprijs van slechts 69 Euro, heeft 4 knoppen die onafhankelijk van elkaar geprogrammeerd kunnen worden en een vernuftige scrollbal waarmee gebruikers in elke richting kunnen bewegen.

"We hebben de populaire Mighty Mouse van zijn kabel bevrijd, zodat onze gebruikers bij het werken met hun Mac kunnen profiteren van nog meer flexibiliteit," aldus David Moody, vice-president Worldwide Mac Product Marketing van Apple. "Een Mac- desktopcomputer met Bluetooth, een Apple Wireless Keyboard en een Mighty Mouse vormen een ideale draadloze oplossing voor thuis of op kantoor. Daarnaast is de draadloze Mighty Mouse natuurlijk de perfecte metgezel voor MacBook-gebruikers die onderweg willen werken."

De draadloze Mighty Mouse is een op Bluetooth 2.0 gebaseerde meerknopsmuis met de eenvoud van een eenknopsmuis. Gebruikers kunnen hem dan ook als muis met één knop of als muis met meerdere knoppen gebruiken. De behuizing uit één stuk bevat programmeerbare aanraakgevoelige sensoren, die fungeren als primaire of secundaire knop. Eén klik rechtsboven of linksboven op de muis volstaat om bijvoorbeeld een contextueel menu van Mac OS X of een programma op het scherm te toveren. De andere twee knoppen van de draadloze Mighty Mouse worden geactiveerd door op de scrollbal te drukken en in de zijkanten te knijpen. Alle knoppen zijn eenvoudig te programmeren, bijvoorbeeld voor activering van Mac OS X "Tiger"-voorzieningen, zoals Spotlight, Dashboard en Exposé, of voor het starten van programma's, zoals Safari en iChat.

De draadloze Mighty Mouse is eenvoudig te gebruiken en heeft een comfortabele vorm die geschikt is voor zowel rechts- als linkshandigen. De muis maakt gebruik van een geavanceerd energiebeheersysteem, dat automatisch overschakelt naar een lager stroomverbruik wanneer de muis enige tijd niet wordt gebruikt. Om de batterij te sparen, kan de muis worden uitgeschakeld als hij gedurende langere tijd niet wordt gebruikt. De draadloze Mighty Mouse is direct gebruiksklaar en werkt met een of twee AA-batterijen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De draadloze Mighty Mouse is per direct verkrijgbaar via de on line Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers, voor een adviesprijs van 69 Euro. De draadloze Mighty Mouse kan via de ingebouwde Bluetooth-ondersteuning gemakkelijk worden aangesloten op de nieuwste Macs. Om de knoppen te programmeren voor het gebruik van Spotlight, Dashboard en Exposé of voor het starten van programma's is Mac OS X "Tiger" versie 10.4.6 of hoger vereist.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Mighty Mouse © Viacom International Inc. Alle rechten voorbehouden. Het Mighty Mouse- handelsmerk wordt in licentie gebruikt.


---- --