Ingezonden persbericht


Voedselbank oost Groningen roept op tot regionale oplossing

Vlagtwedde, 25 juli 2006

Reinder Alkema, waarnemend directeur van de voedselbank oost Groningen roept op tot het zoeken naar een regionale oplossing voor de afnemende verse goederenstroom voor de voedselbank oost Gronigen. " Door de aanhoudende warmte en de zomervakanties is de aanvoer van verse producten bijna tot een nulpunt gedaald! Het wordt moeilijk om onze wekelijkse uitgifte van verse groenten, brood en fruit doorgang te laten vinden. Onze aanvoer komt voornamelijk uit het westen en het vervoeren, als er al wat te vervoeren is, is te bederfelijk en niet meer goed uit te delen."

Daarom roept Alkema op tot het schouders zetten onder een regionale oplossing. " Het probleem waar we op dit moment tegenaan lopen is gedeeltelijk te tackelen als de aanvoer van versproducten uit de regio kan gaan komen. We hebben al enkele leveranciers hier in de buurt maar deze kunnen niet genoeg leveren voor de 250 gezinnen die iedere vrijdag bij onze uitgiftepunten in Vlagtwedde, Winschoten en Nieuwe Schans voor de deur staan."

De voedselbank oost Groningen roept daarom ondernemers die in de levensmiddelenbranche werken op om met ons de schouders eronder te zetten om een oplossing te vinden .

Noot redactie voor verdere info kunt u contact opnemen met dhr Alkema Op tel. 06-11010248 of email voedselbankoostgroningen@solcon.nl