Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen beroving

Assen, 25-07-2006

compositietekening overvaller

De politie is op zoek naar de dader van een op maandagavond 10 juli gepleegde beroving. Omstreeks 19.30 uur ging een 80-jarige flatbewoner van de Oosterbroekstraat wandelen in de omgeving van zijn flat. De man, die onlangs aan zijn heup geopereerd was, liep op krukken. In de omgeving van zijn flat kwam de man op het trottoir een onbekend persoon tegen die hem groette. Omstreeks 20.00 uur was de man weer terug in zijn flat.

Toen hij omstreeks 20.50 uur nogmaals een rondje ging lopen en omstreeks 21.15 via de voordeur zijn woning binnen ging stond de eerder ontmoette, onbekende wandelaar plotseling achter hem in het halletje van de woning. De onbekende man hing een zielig verhaal op dat hij arm en hongerig was. Omdat de bejaarde man de man weg wilde hebben besloot hij hem een klein bedrag uit zijn portemonnee te geven. Nadat hij dit gedaan had wilde de man meer geld en pakte de portemonnee van de man af en graaide er nog wat geld uit waarna hij de portemonnee weggooide. Hierna nam hij de benen.

De politie heeft in samenwerking met het slachtoffer een compositietekening samengesteld van de dader.

Signalement van de dader:

Donker getinte huidskleur, de man gaf aan Surinamer te zijn, mager postuur, uitstekende jukbeenderen, 1.70 tot 1.75 meter lang, tussen de 30 en 35 jaar, kaal geschoren hoofd of mogelijk kort geschoren haar, geen bril, baar of snor, mogelijk stoppelig/ongeschoren, droeg een piercing in oor of wenkbrauw, sprak redelijk accentloos Nederlands, sprak met zachte stem, droeg een beigekleurige trui/sweater met lange mouwen, wijde katoenen blauwe broek en lichte vuile witte schoenen.

De politie wil graag in kontakt komen met mensen die op die bewuste avond iets gezien hebben van dit misdrijf, die eventueel de persoon op de compositietekening herkennen en/of die soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt. Zij kunnen bellen met het politieservicecentrum via 0900-8844.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor dit bericht voor Politie Drenthe. Tel. 06-52528707.