Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 25 juli

* MAN OVERVALLEN IN WONING
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid stelt een nader onderzoek in naar een overval in een woning aan de Gaesbeekstraat. Maandagmorgen rond acht uur werd bij de woning aangebeld waarna de bewoner, een 48-jarige bewoner, de voordeur opende. Aan de deur stond een negroïde man met PTT-kleding aan en een postpakket in zijn handen. Tijdens het in ontvangst nemen van het pakket probeerde de man het slachtoffer in de woning te duwen, waarna een worsteling ontstond. Een tweede verdachte kwam vervolgens te voorschijn en bedreigde het slachtoffer met een pistool. Hierna ging het tweetal er zonder buit vandoor. Door de Technische Recherche werd een nader sporenonderzoek ingesteld.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD; TWEE WAPENS IN BESLAG GENOMEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft naar aanleiding van diverse tips een onderzoek in een woning aan de Westerkade ingesteld. Maandagmorgen rond half tien werd in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit 1165 planten. Deze werden, samen met de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking van de woning werd een luchtdrukpistool en een vuurwapen aangetroffen en inbeslag genomen. Een 36-jarige Schiedammer, die in het pand aanwezig was, werd aangehouden als verdachte.


* RIJBEWIJZEN INGEVORDERD NA HOGE SNELHEID

ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft maandagavond tussen acht en tien uur gecontroleerd op snelheid op de rijksweg A16. Van drie bestuurders werd hun rijbewijs ingevorderd, zij reden respectievelijk 158, 160 en 162 km/u waar 100 is toegestaan. Eén bestuurder mocht zijn rijbewijs inleveren, vanwege èn een te hoge snelheid (158 km/u), bumperkleven èn rijden onder invloed van alcohol. Een motorrijder reed dusdanig hard, 231 km/u, dat er een bericht voor alle wagens werd verspreid om hem staande te kunnen houden. Op de rijksweg A13 ter hoogte van Delft, kon de motorrijder alsnog worden staande gehouden. Zowel zijn rijbewijs als zijn motor werden in beslag genomen. Een beginnend bestuurder, hij had net 1 maand zijn rijbewijs, werd eveneens aangetroffen terwijl hij flink te hard reed, 145 km/u waar 100 is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring voor de snelheid en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.