Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 25 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 25-07-2006

Met onder meer: stalker overreden, inbreker gepakt en arm gevonden

Arm gevonden

Monnickendam, zondag 23 juli 2006, 14:42 uur.

Zondagmiddag werd door een vrouw een arm gevonden in het water langs de Waterlandse Zeedijk. De politie heeft het lichaamsdeel meegenomen en onderzocht. Het blijkt om de arm te gaan van de 19-jarige jongeman uit Noordbeemster die zondag 16 juli op de Gouwzee bij Marken ernstig gewond raakte bij een ongeval met een speedboot.

Kunstwerken gestolen

Broek in Waterland, maandag 24 juli 2006, 14:54 uur.

Uit een tuin aan het Roomeinde hebben onbekenden twee bronzen beelden gestolen. De diefstal heeft vermoedelijk woensdag 19 juli plaatsgevonden. De beelden met de namen 'Ill Dottore' en 'Ill Dottore met hond' zijn tussen de 70 en 80 centimeter hoog en wegen ieder ongeveer 50 kg. Het ene beeld is bruin van kleur en de andere zwart.

Inbreker gepakt

Purmerend, dinsdag 25 juli 2006, 01:36 uur.

De politie heeft een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden die wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een bedrijfspand aan het Netwerk. Een beveiliger had gereageerd op een inbraakalarm, zag iemand binnen en waarschuwde de politie. De verdachte vluchtte bij het zien van de bewaker met goederen het pand uit en de toegesnelde agenten vonden de man later in een sloot tussen het riet verstopt. Hij ging er zwemmend vandoor en werd vervolgens op een afgesloten terrein onder een auto gezien waarna hij er weer als een haas vandoor ging. Na een hardloopwedstrijd kon een agent de man tegen de grond werken en boeien. Bij de sloot waar de verdachte zich had verstopt werd een laptop en netwerkstation gevonden. De verdachte werd ingesloten en aan het bureau bleek dat hij nog 59 dagen gevangenisstraf tegoed had en dat er nog een groot bedrag aan boetes voor hem openstond.

Auto in de brand

Purmerend, dinsdag 25 juli 2006, 03:09 uur.

De politie onderzoekt een brand in de Carbasiusstraat waarbij een personenwagen totaal is uitgebrand. De eigenaar werd wakker van geknetter van vuur en zag de auto in lichterlaaie staan. De brandweer heeft het voertuig en een ook in brand geraakte schutting geblust. De afdeling forensische opsporing doet sporenonderzoek omdat het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken.

Stalker overreden

Zaandam, dinsdag 25 juli 2007, 05:23 uur.

De politie heeft een 27-jarige man uit Zaandijk aangehouden die wordt verdacht van het opzettelijk aanrijden van een 25-jarige man uit Schijndel. De agenten troffen na een melding op de Houtveldweg een personenauto aan waaronder de man uit Schijndel klem lag. De Zaandijker werd aangehouden nadat hij verklaarde dat hij de man had aangereden. Uit verklaringen bleek dat de 25-jarige man zijn 21-jarige Zaandamse ex-vriendin waarschijnlijk al langer stalkte en dat zij dinsdagochtend vroeg door de man werd lastiggevallen vanaf van de woning van haar huidige vriend in Zaandijk tot aan de plaats van de aanrijding. De man zou met een zware ijzeren stang op de nieuwe vriend, die in zijn auto zat, zijn afgegaan. Hierna zou deze vooruit zijn gereden waardoor de stalker onder de auto klem kwam te liggen. De man is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De recherche onderzoekt de juiste toedracht.

Vrijheidsbeneming

Zaandam, dinsdag 25 juli 2006, 00:25 uur.

De politie heeft op verzoek van buurregio Amsterdam-Amstelland drie Zaandammers in de leeftijden van 19 tot 23 jaar aangehouden die worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Drie auto's met daarin 15 met stokken bewapende mannen zouden betrokken zijn bij het strafbare feit. Het kenteken van een betrokken auto hoorde thuis op het Hof van Zaenden. Hier werd door een agent in een burgerauto gepost. Toen de auto arriveerde werden de drie inzittenden aangehouden en overgebracht naar de politie in Amsterdam. Een in de auto aangetroffen hockeystick en een namaakpistool werden in beslag genomen en meegegeven naar Amsterdam waar het onderzoek plaatsvindt.

Stalken

Middenbeemster, maandag 24 juli 2006.

De politie heeft een 35-jarige vrouw uit Schermerhorn aangehouden die verdacht wordt van het stalken van haar ex- echtgenoot. De vrouw hield zich hinderlijk in de omgeving van de man op. De politie heeft van de man een uitgebreid verslag van het stalkgedrag door de vrouw gekregen en meegenomen voor onderzoek. De vrouw werd na verhoor, waarin zij verward overkwam, in vrijheid gesteld en meegegeven aan een familielid.

Illegalen

Zaandam, dinsdag 25 juli 2006, 06:45 uur.

De vreemdelingenpolitie heeft bij een controle in een bakkerij aan de Morgensterstraat twee uit Oost-Europa afkomstige mannen aangehouden. De mannen waren in de bakkerij aan het werk en verblijven vermoedelijk illegaal in Nederland. Beide bakkers zijn in afwachting van uitzetting in vreemdelingenbewaring gesteld. De werkgever werd door de Arbeidsinspectie beboet en hij zal zich bij de belasting moeten verantwoorden.