Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 juli 2006

Twee personen licht gewond na incident met attractie

TILBURG Het kermisprojectteam van de gemeente Tilburg heeft vanuit het oogpunt veiligheid, gistermiddag tegen 16.00 uur, tijdelijk een attractie in het kermisgebied stilgelegd, nadat een 7 jarig jongetje uit Wilnis en een 22 jarige man uit Udenhout, licht gewond raakten. Beiden stonden te kijken naar een afdaling van een bootje in de wildwaterbaan. Op het moment dat de boot een bocht diende te maken, werd het door onbekende oorzaak uit het water getild en kwam hierdoor deels buiten de attractie tot stilstand. De slachtoffers, die op dat moment dicht bij de rand stonden te kijken liepen hierdoor lichte verwondingen op, zoals schaafwondjes en een kleine hoofdwond. In het bootje raakte niemand gewond. In opdracht van het projectteam werd de inspectiedienst van de gemeente Tilburg in kennis gesteld die een onderzoek instelden. Na een half uur keurde het projectteam, in samenspraak met de inspectiedienst, de attractie goed en gaf de 29 jarige kermisexploitant groen licht om weer te starten.

Politie houdt acht personen aan tijdens de roze maandagavond en nacht

TILBURG Ondanks de drukte en de gezelligheid, heeft de politie in en rondom het kermisgebied goed te werken gehad. Door het snelle ingrijpen van de agenten, die belast waren met de openbare ordehandhaving, kon worden voorkomen dat conflicten ontaardden in vechtpartijen. In totaal heeft de politie in de avond- en nachtelijke uren acht personen aangehouden. Ook hadden de agenten hun handen vol aan mensen die onwel geworden waren na teveel warmte en alcohol. Afgezet tegen het aantal bezoekers spreekt de politie van een rustige dienst.

Gisteravond, rond 20.30 uur hebben agenten op de Paleisring te Tilburg, een 14 jarige jongen aangehouden, nadat hij een valse naam had opgegeven. De jongen hing met een aantal andere jongeren onnodig rond in een portiek. Toen de agenten de opgegeven naam verifieerden bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Zijn ouders werden in kennis gesteld en na verhoor mocht hij naar huis.

In de Heuvelstraat hebben agenten vanmorgen een 38 jarige man uit Eindhoven en een 23 jarige man uit Ravels (be) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De Eindhovenaar stoorde zich aan het uitgelaten gedrag van de Belg waarna, kort na 01.30 uur een handgemeen tussen beiden ontstond. Vrienden van de Belg begonnen zich ook te bemoeien met het conflict. Door de snelle komst van de politie kon verdere escalatie voorkomen worden. Beide mannen werden door de agenten aangehouden. De Eindhovenaar liep een flinke bijtwond op aan zijn pink en de Belg had wat rake klappen ontvangen. Beide mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Rond 03.45 uur hebben agenten op het Hendrikhof te Tilburg een 18 jarige man uit Goirle aangehouden voor vernieling. Medewerkers van het cameratoezicht zagen de man met kracht meerdere fietsen op de grond gooien. Gearriveerde agenten confronteerden hem met de beelden waarna hij aangaf niet de eigenaar van een van de fietsen te zijn. Hierop werd de man aangehouden.

Vanmorgen, om 03.30 uur hebben agenten in de Juliana van Stolbergstraat te Tilburg een 19 jarige man uit Den Bosch en eebn 20 jarige man uit Goirle aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen hadden samen in een eetgelegenheid, een 19 jarige jongen uit Bavel geslagen en geschopt. Daarbij werd hij, door de mannen, van de trap geduwd. Omstanders zagen dit gebeuren, sprongen ertussen en informeerden de politie. Die hebben beide verdachten aangehouden. Op het bureau werden beide mannen in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Op de Heuvelring werd een 26 jarige man uit Deurne, rond 04.30 uur aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man bleef de politie lastig vallen, zelfs nadat hem meerdere keren gevorderd was te vertrekken. Hierop hebben de agenten hem aangehouden.

Politie onderzoekt overval op pompstation

TILBURG De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek naar aanleiding van een gepleegde overval op ee4n pompstation die gistermiddag, op de Ringbaan Zuid te Tilburg plaats vond. Kort na 18.30 uur liep een onbekende man, verkleed als travestiet het pompstation binnen en kocht een pakje sigaretten. Op dat moment was er buiten de 25 jarige pompbediende uit Tilburg, niemand in de zaak aanwezig. Na zijn aankoop pakte de verdachte uit zijn heuptasje een steekvoorwerp en liep daarmee richting pompbediende. Op het moment dat hij meerdere stekende bewegingen maakte richting medewerker riep hij om geld. Bij de kassa deed hij een greep uit de kassa. Op dat moment lukte het de pompbediende de dader een harde klap in zijn linker wang te geven. Hiervan schrok de dader en vluchtte met een onbekend geldbedrag weg richting de Broekhovenseweg. Het signalement van de dader luidt: Man tussen de 25 en 35 jaar oud. Geschatte lengte van
1.85 meter. Droeg tijdens de overval een grote roze pruik en masker. Hij was gekleed in een strak shirt, gevuld met nepborsten, donkerkleurige rok en had een roze boa om zijn nek. Het is niet uit te sluiten dat de dader een bloeduitstorting op zijn linker wang heeft. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben of aanslaan op het signalement zich te melden.

Onderbuurman aangehouden na inbraak woning

TILBURG Agenten hebben gisteravond, kort na 21.30 uur, in een woning in de wijk Gesworen Hoek (Reeshof), een 25 jarige Tilburger aangehouden terzake inbraak woning.
Zijn 27 jarige bovenbuurman ontdekte bij thuiskomst dat er in zijn woning was ingebroken. Het slot was geforceerd. Diverse goederen, zoals binnendeuren, nachtkastjes, stoelen en witgoed waren weggenomen. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in. Samen met een familielid namen ze poolshoogte bij de onderbuurman. Toen hij de deur opende, zagen de agenten diverse van diefstal afkomstige goederen in de hal van de woning staan. Hierop werd de man aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt drie mensen aan na huiselijk geweld

TILBURG In een woning in de wijk Groenewoud hebben agenten gisteravond rond 23.30 uur, een 49 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling en bedreiging.
De Tilburger had eerder op de avond, tijdens een conflict zijn 40 jarige vriendin geslagen en geknepen. Tevens dreigde hij haar te zullen vermoorden. Tijdens de mishandeling zag het slachtoffer kans de woning uit te vluchtten. Bij de buren alarmeerde ze de politie. Haar partner was op het moment dat de politie arriveerde, niet meer in de woning aanwezig. Enkele uren later werd de 56 jarige buurvrouw door de verdachte bedreigd. De aanleiding zou mogelijk kunnen liggen in het feit dat ze zijn vriendin na de mishandeling had opgevangen. De bedreiging bestond uit een handgebaar langs de keel. De buurvrouw alarmeerde wederom de politie die de verdachte vervolgens in zijn woning aan hebben gehouden.

TILBURG In een woning in de Dolomietenlaan hebben agenten vanmorgen, rond 01.30 uur, een 48 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man had een woordenwisseling met zijn 67 jarige partner wat ontaardde in een conflict. Hierop sloeg de verdachte zijn partner in het gezicht waardoor meerdere tanden braken. De verdachte is aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG Gelijktijdig escaleerde een woordenwisseling tussen een 25 jarige Tilburger en diens 23 jarige Tilburgse vriendin in de Tulpstraat te Tilburg in een mishandeling. Gealarmeerde agenten troffen in de woning de hevig geëmotioneerde vrouw aan, met rode striemen in haar hals. De man vertelde de agenten dat er niets gebeurd was. Ondanks het feit dat de vrouw geen aangifte wilde doen, werd de man ambtshalve door de agenten aangehouden. De zaak wordt onderzocht.

Tweetal aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG Tegen middernacht hebben agenten in de Europalaan te Tilburg een 21 jarige man en een 23 jarige vrouw, beiden afkomstig uit Helmond, aangehouden voor openlijke geweldpleging. De vrouw ging verhaal halen bij haar broer de woonachtig is in de Europalaan. Toen de centrale toegangsdeur van het appartementencomplex voor haar niet geopend werd, vernielden beiden het glas van deze deur. Ook een ruit van de toegangsdeur van de woning van de aangever moest het ontgelden. Gealarmeerde agenten troffen de verdachten op de galerij aan en hebben ze vervolgens aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist van de weg gehaald

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, rond de klok van 05.15 uur, een 45 jarige Tilburgse automobilist na een controle van de weg gehaald. De man reed over de Edisonlaan en was onder invloed van alcoholhoudende drank. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat hij nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij bleek 710 Ug/l alcohol in zijn bloed te hebben. Buiten het feit dat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd kreeg hij ook een rijverbod van 8 uren. Uiteraard mag hij zich verantwoorden tegenover de rechter.

Politieteam Leijdal ruimt hennepkwekerijen

GOIRLE Agenten van het team Leijdal hebben vanmiddag in meerdere bergingen in de Hemeltjes te Goirle, vier hennepkwekerijen geruimd. Daarvan waren er twee vol in bedrijf en werden ook henneplanten aangetroffen. Bij de andere twee ging het om compleet ingerichte kwekerijen die al geoogst waren of om andere redenen (nog) niet operationeel waren.

Naast de aangetroffen kwekerijen werd in een woning, behorend bij de bergingen, een alarmpistool met toebehoren en vier
speelgoedmitrailleurs aangetroffen. Deze goederen werden in beslag genomen.

De aanleiding van het onderzoek in de Hemeltjes ligt in het feit dat afgelopen donderdagavond, 20 juli jl., in Goirle een bedreiging had plaats gevonden. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek vond vandaag, met toestemming van de officier van justitie een zoeking plaats op het genoemde adres. De zaak wordt onderzocht.

Auteur: Desiree Brabers