Gemeente Arnhem

Park Presikhaaf nadert voltooiing (25-07-2006)
100 liter water per dag voor nieuwe bomen Presikhaaf

De afgelopen week is er met man en macht gewerkt om het grondwerk in de oostelijke helft van
Park Presikhaaf af te ronden en daar nog vóór de zomervakantie gras in te zaaien. Het oogt nu nog kaal maar je kunt al wel zien hoe het nieuwe beekje, heuvels en een grote waterpartij het park een enorme facelift hebben gegeven.
Dit voorjaar zijn enkele tientallen bomen verplant naar een nieuwe locatie in het park. Een verhuizing en een hittegolf zetten de gemeente echter voor een enorme opgave. Met een dagelijks portie van ruim 100 liter water zullen de bomen hopelijk op hun nieuwe plek aarden.

De aanleg van paden en speelobjecten in het oostelijk deel van het park zijn dit najaar gepland. Daarna volgen een speelbeek, een skatebaan en panna-voetbalveldjes. Ook zullen in het park ruim 150 nieuwe bomen aangeplant worden, waaronder een driedubbele laan van Tulpenbomen.

De opknapbeurt van Park Presikhaaf is onderdeel van het Ontwikkelingsplan Presikhaaf: de toekomstvisie voor de hele wijk Presikhaaf. Het plan is gemaakt in samenspraak met bewoners en beschrijft de maatregelen die de wijk in tien jaar tijd weer leefbaarder en aantrekkelijker moeten maken. Naast de herinrichting van Park Presikhaaf gaat het om ondermeer: sloop en nieuwbouw voor een gevarieerde woningvoorraad, opknappen van het winkelcentrum en de bouw van een Multifunctioneel Centrum.

Voorjaar 2007 zal het park helemaal gereed zijn.