Datum: 25 juli 2006

Hazerswoude-Rijndijk Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 25 juli rond 08.25 uur op de Rijndijk een 61 jarige automobilist uit Hazerswoude - Rijndijk. De controle volgde nadat bij een snelheidscontrole overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/h werd overschreden. De lasergun noteerde 78 km/h. Bij het aanspreken van de bestuurder constateerden de agenten drankgebruik door de man en hielden hem aan. Zijn daarop gehouden ademanalyse gaf als uitslag 460 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Gestolen fiets na bijna een jaar terug bij eigenaar. Een fiets die in augustus 2005 voor een woning aan de Willensekade werd gestolen is na bijna een jaar na dato terug bij de eigenaar. De politie deed de vondst op vrijdag 7 juli van dit jaar rond 00.20 uur bij een flat aan de Bernatottelaan. De vondst werd gedaan na dat een melder zag dat een jongen met een fiets wegliep vanaf de Gedenklaan in de richting van de Bernadottelaan en het vreemd vond dat hij daarbij de achterkant van de fiets optilde. Agenten op de Bike die in de buurt waren konden de Goudse jongen van 15 jaar, overigens zonder fiets, staande houden. Ook een onderzoek in een berging van de flat leverde geen fiets op. Daarop werd de omgeving afgezocht, maar ook dat bleef zonder resultaat. Toen de agenten daarop nogmaals terugkeerde bij de flat stond daar nu wel een zeer nieuw uitziende hierenfiets van het merk Gazelle. Aan het politiebureau werd een verder onderzoek ingesteld naar de rechtmatige eigenaar van de fiets. Omdat er in dit jaar geen aangifte werd gevonden in de systemen van de politie werd door middel van het framenummer te controleren bij de fabriek een verkooppunt van de fiets gevonden. Via de betreffende fietsenverkoper werd de eerste eigenaar bekend. Via de naam welke werd doorgegeven door de fietsenverkoper werd uiteindelijk toch nog een aangifte uit het jaar 2005 aangetroffen. Na contact met de eigenaar bleek dat het inderdaad om zijn fiets ging en is deze aan hem teruggegeven. Vaak wordt er gedacht dat aangifte doen geen zin heeft bij diefstal fiets omdat de politie er niets mee zou doen maar niets is minder waar. Het onderzoek naar de verdachte loopt nog.

Gouda Tweede aanhouding geweldszaak Zondag 23 juli rond 03.25 uur werd de politie geroepen naar de Tak van Poortvlietstraat. Twee inwoners van Gouda van 23 en 36 jaar werden daar met stenen bekogeld door twee mannen. Deze wilden dat ze de flatdeur voor hen openden maar dat konden ze niet. Toen de politie arriveerde rende één van de stenen gooiende mannen weg. De politie kon één verdachte, een 23 jarige Gouwenaar, aanhouden. Hij zit nog vast. De politie heeft dinsdag 25 juli de tweede verdachte aangehouden. De verdachte, een 23 jarige Gouwenaar, is op het bureau ingesloten.

--- einde berichten ---
---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --