Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 25 juli

BERGEN OP ZOOM, 25 juli 2006

Politie rondt onderzoek naar Franse verdachten af

BREDA: De drie Franse verdachten, die maandag om 16.30 uur werden aangehouden na een ongeval op de Rijksweg, zijn maandag in de loop van de nacht alle drie weer in vrijheid gesteld. De drie konden na een zoekactie worden aangehouden, nadat politiemensen in een te hulp geschoten helikopter de drie vanuit de lucht hadden ontdekt in de bossages langs de Rijksweg. Tegen de 31-jarige vrouw en de 35-jarige man zullen geen verdere strafmaatregelen worden genomen. De 33-jarige bestuurder heeft wel een dagvaarding meegekregen. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs, toen hij de auto bestuurde en het ongeval veroorzaakte, waarbij een vierde inzittende een 24-jarige Fransman gewond raakte. De bestuurder weigerde echter mee te werken aan een bloedonderzoek. Tevens weigerde hij het voorgelegde transactievoorstel van 550 euro te voldoen. Uit onderzoek bleek dat de man al ruim 10 jaar niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, omdat dat indertijd is ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van drugs. Bovendien bleek de man te worden gezocht door de Franse justitie voor een onvoorwaardelijke straf van drie maanden.

Vrouw bestolen van handtas

BREDA: Een 74-jarige Bredase stond op maandagmiddag 24 juli met haar fiets op de Oude Vest. Ze werd aangesproken door een vrouw die gebrekkig Nederlands sprak. De vrouw liep een stukje met de Bredase mee en ging toen de andere kant uit. Thuis aangekomen ontdekte de fietster dat haar tas was weggenomen uit één van haar fietstassen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Vrouw aangehouden voor verduistering geld

BREDA: De politie hield op maandag 24 juli een 53-jarige vrouw uit Breda aan voor verduistering. De vrouw zou geld van haar werkgever hebben verduisterd. Het gaat om enkele duizenden euros. De gedupeerde had de vrouw geconfronteerd met het vermoeden dat zij geld had weggenomen. Zij ontkende, waarna de werkgever naar de politie ging. De politie hield de vrouw aan en trof op haar aanwijzingen in haar woning een gedeelte van het geld aan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor stelen lege krat

ETTEN-LEUR: Personeel van een winkel aan het Schoonhout hield op maandagmiddag een winkeldief aan die betrapt was bij het stelen van een lege bierkrat. De man is overgedragen aan de politie, verhoord en hierna met een dagvaarding in vrijheid gesteld. De gedupeerde heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden na bekogelen autos

BREDA: De politie kreeg op maandagavond meldingen dat er een man op de Nieuwe Haagdijk mensen lastig viel, ook zou hij autos bekogelen met stenen en midden op de kruising staan. De politie hield de 28-jarige Bredanaar aan voor verstoring van de openbare orde. De man is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man onder invloed rijdt tegen boom

BREDA: Op de Marellenweg gebeurde op maandagavond een ongeval waarbij een auto tegen een boom reed. Een 24-jarige Bredanaar was in zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen een boom aan gereden. Hij verklaarde te hebben gedronken. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 550 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Man onder invloed rijdt door na ongeval

ALPHEN: Op dinsdagochtend kreeg de politie het verzoek te gaan naar de Baarleseweg. Hier had een aanrijding plaatsgevonden. De betrokken auto reed over een vluchtheuvel en liep hierbij materiele schade op. De auto werd op de Alphenseweg aangetroffen. De bestuurder, een 53-jarige man uit Tilburg is aangehouden. De bestuurder bleek op het politiebureau teveel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 460 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij het controle bleek dat het rijbewijs wat de man in bezit had te zijn gestolen. Het rijbewijs is ingenomen en de verdachte is ingesloten.

Winkelpersoneel houdt winkeldief aan

BREDA: Personeel van een winkel aan de Ginnekenstraat hield op dinsdagochtend een winkeldief aan in de winkel aan de Ginnekenstraat. De politie heeft de 22-jarige Bredanaar overgenomen en verhoord. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Passagier mishandelt buschaufeur

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling van een buschauffeur. De man is op zaterdagavond 22 juli door een passagier meerdere malen in het gezicht geslagen na een woordenwisseling. De bus reed weg van het Stationsplein toen de passagier de chauffeur in het gezicht sloeg. De chauffeur remde krachtig. Hierdoor raakte andere buspassagiers gewond. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Man toont geslachtsdeel aan jongen

ETTEN-LEUR: Een 13-jarige jongetje uit Etten-Leur bevond zich zaterdagmiddag 22 juli aan de Vioolstraat, toen er een man op een bromfiets voorbij kwam en de jongen zijn geslachtsdeel toonde. De jongen heeft vervolgens een buurtbewoonster aangesproken en verteld wat er gebeurd is.

Politie neemt aangifte op van zware mishandeling

BREDA: Op zondag 23 juli is een 20-jarige man uit Breda mishandeld aan de Raaimoeren. Hij stond hier met vrienden toen hij plotseling werd aangevallen door een bekende waar hij al langer ruzie mee had. De bekende sloeg hem met een slagwapen. Het slachtoffer weerde zich af en liep hierdoor een botbreuk en een open wond op. De dader probeerde hem opnieuw te slaan, maar het slachtoffer ging ervandoor. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van zware mishandeling.

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdag aan de Zevenbergseweg een snelheidscontrole. Tussen 13.10 uur en 14.50 uur zijn 711 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 12 in overtreding.

Man bekneld in graafmachine

MOERDIJK: De politie kreeg op dinsdagmiddag melding van een ongeval met beknelling aan de Komeetstraat. Het slachtoffer (gegevens onbekend) was bij aankomst van de politie bevrijd uit zijn voertuig en overgebracht naar het Amphia ziekenhuis locatie Molengracht met vermoedelijk een gebroken arm. De bestuurder zat in een graafmachine die op een vrachtwagen werd geladen, toen de graafmachine kantelde en de bestuurder bekneld raakte. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg