Creditex en CreditTrade zullen fuseren; gefuseerd bedrijf ...

Creditex inc.

Creditex en CreditTrade zullen fuseren; gefuseerd bedrijf wordt toonaangevend op de markt van kredietderivaten

LONDEN en NEW YORK, July 25 /PRNewswire/ --

Creditex Inc. en CreditTrade, Inc. hebben vandaag de fusie van hun bedrijven aangekondigd. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Creditex Group Inc. en zal op internationaal vlak een sterk bedrijf worden op de markt van kredietderivaten.

Creditex Group Inc. zal een toonaangevende marktpositie hebben in de meest strategische en snelst groeiende sectoren van de markt van kredietderivaten: Europese en Noord-Amerikaanse indices en Europese en Noord-Amerikaanse gestructureerde producten - met sterke posities in alle afzonderlijke sectoren en groeimarkten over de hele wereld. Met kantoren in New York, New Jersey, Londen en Singapore staat Creditex Group, Inc. klaar om in 2006 ruim USD $2 biljoen in nominale waarde aan transacties te effectueren met kredietderivaten van afzonderlijke sectoren, groeimarkten, indices en tranches van indices.

Door de fusie is Creditex Group Inc. strategisch geplaatst om voordeel te halen uit de snel groeiende markt van kredietderivaten. Deze markt is in de afgelopen jaren jaarlijks met meer dan 100 gegroeid, met ruim USD 17 biljoen in nominale waarde in omloop in 2005. Verwacht wordt dat de fusie binnen de komende 30 tot 60 dagen zal zijn afgerond, zodra de goedkeuring is verkregen van de bevoegde, regelgevende instanties. Creditex Group Inc. zal werken met meer dan 225 medewerkers op drie continenten om de beste uitvoerings- en verwerkingsdiensten te leveren.

"Door de combinatie van de complementaire sterke punten van beide bedrijven zal Creditex Group het best gepositioneerd zijn om het toonaangevende bedrijf te worden op de markt qua innovatie en spraaktechnologische en elektronische verwerking", aldus Sunil Hirani, CEO van Creditex Group Inc.

"De toonaangevende positie van onze gecombineerde bedrijven in Europa en de VS, zowel in indices als in gestructureerde kredietproducten, zal ons in staat stellen om onze klanten een betere en meer allesomvattende service te bieden", aldus Paul Ellis, CEO van CreditTrade, Inc.

De volledige versie van dit communiqué kunt u lezen op www.creditex.com

Info over Creditex

Creditex (www.creditex.com) is het internationale toonaangevende en innoverende bedrijf voor de uitvoering en verwerking van kredietderivaten en het eerste e-trade-platform in kredietderivaten. Het platform wordt gebruikt door meer dan 1000 traders in kredietderivaten bij de grootste financiële instellingen. Via het platform werd iets minder dan USD 1 biljoen in nominale waarde aan transacties met kredietswaps uitgevoerd.

Info over CreditTrade

CreditTrade (www.credittrade.com) is een toonaangevende makelaar werkend via spraaktechnologie op de internationale kredietmarkten en is gespecialiseerd in kredietswaps, indices en gestructureerde producten. CreditTrade levert toonaangevende diensten qua transacties, gegevens en transactieplatforms aan financiële instellingen over de hele wereld. CreditTrade maakt deel uit van ICG (Nasdaq: ICGE).

Website: www.creditex.com
www.credittrade.com