Acht fabrikanten bevestigen werelddebuut voor Los Angeles ...

Los angeles auto show

Acht fabrikanten bevestigen werelddebuut voor Los Angeles Auto Show

LOS ANGELES, July 25 /PRNewswire/ --


- Autofabrikanten reageren op vervroegde data

In Hollywood, een stad bekend om zijn met sterren bezaaide premières, zullen de sterren van de auto-industrie deze november helderder stralen dan ooit tevoren. Nu al zullen 8 fabrikanten -- Audi, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Mazda, Nissan en Volkswagen -- werelddebuten betreffende productie of conceptwagens presenteren op de autoshow van Los Angeles van dit jaar. En een aantal van deze bedrijven zijn van plan meerdere debuten op te voeren.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060612/LAM005LOGO)

Fabrikanten verscherpen hun prestaties op de LA Auto Show. Zo zal Nissan bijvoorbeeld zijn eerste wereldpremière sinds 1999 presenteren in LA. En naast meer debuten zullen de autofabrikanten meer avondactiviteiten voor journalisten buiten het terrein organiseren.

"Nooit eerder heeft de show zo vroeg al zulke belangrijke toezeggingen voor werelddebuten ontvangen," zei Andy Fuzesi, algemeen directeur van de LA Auto Show. "We hebben nog vier maanden te gaan tot de show en er zullen nog meer debuten worden aangekondigd."

Het aanzien van de LA Auto Show zal aanzienlijk toenemen ten gevolge van het grotere aantal werelddebuten en de toegenomen aanwezigheid en publiciteit van de media. Dus is het gekozen thema voor de show van dit jaar, "Een nieuw begin", zeer toepasselijk gezien het belangrijke moment in de geschiedenis van de show.

De enorme omvang en het belang van de Zuid-Californische markt heeft er al lang voor gezorgd dat de LA Auto Show een begerenswaardige locatie is voor autofabrikanten om hun debuten te presenteren. Desondanks maakten de strijdige data met de show van Detroit het moeilijk voor autofabrikanten en journalisten zich gelijktijdig te wijden aan beide shows. De nieuwe data in november lossen dit al 25 jaar durende conflict op en gunnen de LA Auto Show een afzonderlijke plaats op de internationale kalender van autoshows.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de LA Auto Show een internationale goedkeuring ontvangen van de in Parijs gevestigde Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles (OICA). De internationale organisatie van verenigingen van autofabrikanten erkende het belang van de LA Auto Show van dit jaar door het te plaatsen op de officiële internationale showkalender.

Voorzitter en CEO Rick Wagoner van General Motors zal de persdagen openen door een thematoespraak te houden op de Motor Press Guild Breakfast op woensdag 29 november. Wagoner zal naar verwachting de uitdagingen en kansen bespreken waarmee GM en andere autofabrikanten in de 21ste eeuw geconfronteerd zullen worden.

Persdagen voor de LA Auto Show zullen op 29 en 30 november worden gehouden. De show zal open zijn voor het grote publiek op 1-10 december 2006.

Meer informatie over de activiteiten en de registratie voor persdagen van de LA Auto Show zullen in de nabije toekomst worden bekendgemaakt.