Gemeente Zaanstad

Nieuwe bedrijfskleding voor buitendienst Zaanstad Wethouder Ootjers: "Eenduidig en met de juiste uitstraling"
25-07-2006

Vanaf woensdag 26 juli 2006 dragen alle medewerkers uit de buitendienst van de gemeente Zaanstad nieuwe bedrijfskleding. De dienst Stadsbedrijven kiest voor de nieuwe kledinglijn om de professionele uitstraling van het werk van de gemeente te benadrukken.

Wethouder Ootjers: "Het College vindt het van belang dat het werk van onze mensen op straat de juiste uitstraling heeft. Daarnaast beschermt de bedrijfskleding onze straatmakers, watergangers, vuilnismannen of schilders tegen weersomstandigheden zoals de hitte van de afgelopen weken of de barre kou in de wintermaanden." De kleurstelling van de nieuwe kleding is kaki-zwart en er is gekozen voor een grote diversiteit aan kledingstukken en uitvoeringen.

Eenduidig
De nieuwe werkkleding is verplicht, wat de herkenbaarheid van het werk van de gemeente Zaanstad vergroot. Ootjers: "Die eenduidigheid is belangrijk. Het is vanaf nu voor burgers meteen duidelijk of een klus wordt uitgevoerd door de gemeente of door een willekeurige aannemer." Naast de nieuwe kaki-zwarte kleding blijft verder vanzelfsprekend het oranje van de voorgeschreven ARBO-hesjes en -jacks op straat goed zichtbaar.

Afgestemd op de praktijk
De medewerkers van de gemeente Zaanstad hadden zelf een belangrijke stem in de samenstelling en uitvoering van de kledinglijn. Daardoor zijn onder meer de werkbroeken, jacks en overhemden helemaal afgestemd op de praktijk: beschermend en voorzien van extra zakken voor bijvoorbeeld gereedschap, spijkers of een mobiele telefoon.