Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

12-7-2006

Minister Dekker ondersteunt de plannen van de provincies Noord- en Zuid-Holland om bijna 25.000 extra woningen bouwen. De provincies hebben daarvoor in de Haarlemmermeer en de Bollenstreek extra ruimte gevonden. Dit schrijft minister Dekker (VROM) vandaag in een brief aan de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Deze woningen zijn van groot belang voor de woningbouwopgave voor de Noordvleugel van de Randstad (grofweg het gebied tussen Almere, Amsterdam en Schiphol) tussen 2010 en 2030. Beide provincies hebben naast ruimte voor extra woningen ook voldoende ruimte gevonden voor water, natuur en recreatie.
In het najaar wil minister Dekker afspraken maken met de regio. Daarbij gaat het om de ruimtelijke invulling van de Westflank van de Haarlemmermeer (het westelijk deel van de Haarlemmermeer, tussen Lisserbroek en Hoofddorp-West) en herstructurering van de Bollenstreek. Door de Bollenstreek anders in te richten ontstaat ruimte voor de greenport Bollenstreek (een gebied waarin de handel, kennis, onderzoek, teelt en productie van en over de sierteelt de kans krijgt de regio economisch verder te laten groeien) en de ruimtelijke kwaliteit en mogelijkheden voor wonen en werken te verbeteren. Eind juni maakte de minister dit al bekend toen zij de gebiedsuitwerking Haarlemmermeer-Bollenstreek ontving uit handen van de betrokken gedeputeerden.

Download


Zie het origineel


* brief van minister Dekker aan de provincies (pdf, 42 KB)

Zie ook


Zie het origineel


* persbericht Minister Dekker: 'Nu inzetten op bouw van bijna 25.000 woningen'