Gemeente Rotterdam

Nr. 145

25 juli 2006

Bestuurders terug naar 't Gemaal

College op stap met leerlingen ROC Albeda

De Rotterdamse burgemeester en wethouders gaan de komende weken iedere woensdagmiddag op stap met een leerling van het Albeda College. Het gaat om leerlingen die werken bij restaurant 't Gemaal. Het College wil de leerlingen graag leren kennen en weten wat zij van Rotterdam vinden. De leerlingen laten op hun beurt zien wat ze leren bij 't Gemaal. Ook bezoekt iedere leerling samen met een bestuurder een project dat belangrijk is voor jongeren. Samen verrichten ze daar een opdracht.

De ontmoetingen van de collegeleden zijn een onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het College 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten. De zender ETV maakt opnames van de ontmoetingen van de bestuurders met de leerlingen. In september zijn ze in een serie op deze zender te volgen.

Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009
Voor dit College staat de jeugd van Rotterdam centraal. Rotterdam is een jonge stad; één op de vier Rotterdammers is onder de 23 jaar. In 2009 wordt Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad. Maar wat vinden jongeren eigenlijk zelf van Rotterdam? Waarin blinkt de stad uit? En waarin laat de stad te wensen over? Kortom: wat is nodig om in 2009 Europees Jongerenhoofdstad te worden? Deze vragen staan centraal tijdens de ontmoetingen van het College met de leerlingen.

Restaurant 't Gemaal
Startpunt voor de ontmoetingen is 't Gemaal aan de Afrikaandermarkt in Rotterdam-Zuid. In dit restaurant werken en leren leerlingen van het Albeda College. De presentatie van het nieuwe Rotterdamse College was eerder dit jaar in 't Gemaal. De bestuurders gaven toen aan dat ze de leerlingen wilden leren kennen. Ze beloofden op stap te gaan met de leerlingen. Deze belofte wordt nu waargemaakt.

noot voor de redactie/