Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/07/06)

OOSTERHOUT NB, 25 juli 2006

Zoektocht naar bedrijfsinbrekers

WAALWIJK / SPRANG-CAPELLE: De politie kreeg maandag 24 juli rond 21.10 uur de melding dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de profesoor Lorentzweg. Ter plaatse bleek dat er daadwerkelijk was ingebroken: er bleek een deur te zijn geforceerd om binnen te komen. Ook waren in het pad diverse kasten opengebroken. Getuigen gaven aan dat ze een aantal mannen hadden zien wegrijden in een kleine grijze auto en hadden ook een kenteken genoteerd. Daarop stelde de politie direct een groot onderzoek in. De auto werd dezelfde avond nog teruggevonden in de Henri Dunantstraat in Sprang-Capelle. Het voertuig is veiliggesteld en zal door de politie nog nader worden onderzocht. In de directe omgeving van waar de auto is aangetroffen, heeft de politie direct een buurtonderzoek ingesteld en diverse getuigen gehoord. Tijdens dit onderzoek trof de politie achter een huis in de Molenstraat een tas met inbrekerswerktuig aan en op het dak van een huis in de Jan Jannenstraat werd een laptop gevonden.
Oplettende getuigen meldden vervolgens dat zich drie mannen probeerden te verstoppen in een maïsveld in de Oudestraat in Sprang-Capelle. De politie zette daarop direct de omgeving af en doorzocht met een aantal politiehonden het maïsveld. Dit had helaas geen resultaat. Ook een onderzoek met een nachtkijker leverde niets op. De politie zet het onderzoek voort.

Bestolen tijdens verwisselen band

DORST: Een 60-jarige vrouw is dinsdag 25 juli rond 11.15 uur op parkeerplaats Galgeveld langs de A27 bestolen van haar tas, toen ze samen met haar man een band van hun caravan wilde verwisselen. Het echtpaar uit het hoge noorden was met auto en caravan net aan een vakantie begonnen en maakte een stop op de parkeerplaats aan de A27. Nadat ze koffie hadden gedronken, werden ze erop geattendeerd dat een band van de caravan leegstond. Na reparatiewerkzaamheden bleek de tas van de vrouw, die in de auto stond, te zijn verdwenen. Opvallend is dat, voorafgaand aan het incident, een man zich opvallend ophield in de omgeving van de caravan. De politie sluit dan ook niet uit dat de man de band opzettelijk heeft laten leeglopen, om de slachtoffers af te leiden en vervolgens zijn slag te kunnen slaan. De politie waarschuwt vakantiegangers alert te zijn op dergelijke praktijken en persoonlijke bezittingen, zoals een handtas met daarin portemonnee en paspoorten goed bij zich te houden. Ook wijst de politie erop om ook tijdens reparatiewerkzaamheden ramen en deuren van de auto gesloten én op slot te houden.
De tas van de vrouw is in de loop van dinsdag teruggevonden in de Pannenhuisstraat in Oosterhout. Uit de tas bleken de bankpas, creditcard en contant geld te zijn verdwenen.

Politie houdt verdachte van bedreiging aan

GILZE: De politie heeft maandag 24 juli rond 18.00 uur op een opvangcentrum aan het Prinsenbosch een 22-jarige inwoner van Gilze aangehouden op verdenking van poging mishandeling en bedreiging. Een 54-jarige beveiligingsmedewerker, die werkzaam is op het opvangcentrum, had aangifte gedaan tegen de man. Hij zou maandagochtend door de verdachte woordelijk en middels gebaren zijn bedreigd. Ook zou de verdachte geprobeerd hebben de man met een kettingslot te slaan. Daarna vertrok de verdachte. De politie stelde een onderzoek in, overlegde de zaak met het Openbaar Ministerie en kreeg toestemming de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Dat gebeurde maandag aan het eind van de middag, toen de verdachte weer was teruggekeerd op het opvangcentrum. De man is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij ontkent de beveiligingsmedewerker te hebben bedreigd.

Zwanenfamilie zorgt voor verkeersoverlast

HANK: Dinsdag 25 juli zorgde een zwanenfamilie voor de nodige verkeersoverlast op rijksweg A27 ter hoogte van Hank. Vader, moeder en hun 5 zwanenjongen waren bezig de weg over te steken. Een oplettende vrachtwagenchauffeur wist de familie Zwaan de berm in te drijven. Terwijl de gewaarschuwde politiemensen wachtte op hulp van de Dierenambulance en Vogelopvang kozen de zwanen ervoor een naast de snelweg gelegen weiland in te gaan en hun weg via het veilige gras te vervolgen.
Medewerkers van het Waterschap gaan ervoor zorgen dat een sloot die onder de snelweg doorloopt wordt vrijgemaakt van riet, zodat de zwanen al zwemmend door een duiker heen onder de snelweg door kunnen.

Schennispleger actief

OOSTERHOUT: Een bezorgde moeder uit Teteringen waarschuwde maandag 24 juli de politie, nadat haar 13-jarige dochter en een eveneens 13-jarig vriendinnetje op de Warandelaan waren geconfronteerd met een schennispleger. Dat gebeurde zowel op zondag 23 juli rond 11.00 uur als op maandag 24 juli rond 13.00 uur.
Ter hoogte van de Oude Bredasebaan waren de meisjes geconfronteerd met een blanke man van ongeveer 35 jaar oud in wielrennerskleding, die zijn geslachtsdeel aan de meisjes toonde. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser gewond na aanrijding

GENDEREN: Een 16-jarige bromfietser uit Genderen is maandag 24 juli rond 19.30 uur in de Meerstraat gewond geraakt, toen hij met zijn bromfiets op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam en tegen een auto reed. De jongen verklaarde dat hij op de display van zijn bromfiets aan het kijken was en daardoor niet door had dat hij over de middenstreep was gereden. De automobilist, een 48-jarige man uit Veen, zag de bromfietser aankomen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser liep een beenbreuk en een polsbreuk op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

MEEUWEN / GENDEREN: Een 30-jarige man uit Giessen is maandag 24 juli kort voor middernacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij door politiemensen op de Provincialeweg-Zuid betrapt was op te hard rijden.
De politiemensen zagen de man met hoge snelheid langs komen rijden en gingen achter hem aan. Daarbij stelden zij vast dat de man met een snelheid van ruim 146 km/uur over de Provincialeweg-Zuid reed, waar een maximumsnelheid van 80 km/uur geldt. Op de Genderensedijk in Genderen konden ze de man staande houden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Bromfietser betrapt op rijden onder invloed

LAGE ZWALUWE: De politie betrapte maandag 24 juli rond 19.30 uur een 42-jarige bromfietser uit Lage Zwaluwe op rijden onder invloed. Een politieagent had de man kort daarvoor gesproken en had gemerkt dat de man sterk naar alcohol rook. Toen de man even later op een bromfiets over de Kwistgeldweg reed, besloot de politie hem te controleren. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, waarop hij mee moest naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de verdachte 550 ug/l was, terwijl de wettelijk toegestane maximumgrens 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd.

Auteur: Leonie van Ooijen