Ingezonden persbericht


Persbericht

Liberalisering van de markt der telefooninlichtingen: EDA krijgt in Nederland een van de "gouden nummers" toegewezen, namelijk 1810.

Den Haag, 24 juli 2006 ­ European Directory Assistance (EDA), Europees aanbieder van telefooninlichtingendiensten, en in België aanbieder van de diensten 12-12 en 13-13, kreeg van de Nederlandse telecom regulator OPTA het korte nummer 1810 toegewezen.

De voorbije jaren werd werk gemaakt van de liberalisering van de Nederlandse markt voor telefooninlichtingen (een markt geschat op ongeveer 50 miljoen oproepen per jaar, of iets meer dan in België), wat uiteindelijk geleid heeft tot de invoering van een nieuw nummerschema. De nieuwe nummerreeks met formaat 18xy is voortaan exclusief voorbehouden voor telefooninlichtingendiensten en deze nieuwe nummers zullen geleidelijk aan het historische (en monopolistische) nummer 118 volledig vervangen. Deze stap effende het pad om concurrentie in deze markt te laten ontwikkelen. Aangezien meerdere partijen dezelfde 18xy nummers hadden aangevraagd werd door OPTA een veiling georganiseerd, alwaar EDA erin geslaagd is om 1810 toegewezen te krijgen. EDA zal nu analyseren hoe en wanneer de Nederlandse markt te betreden -alleen of met een lokale partner- en beschouwt het toewijzen van 1810 als een belangrijke troef voor de expansie van haar activiteiten naar Nederland.

Alexandre Gaschard, oprichter van EDA: "We zijn blij dat we het nummer 1810 werden toegewezen. 1810 is ontegensprekelijk een eenvoudig, logisch en makkelijk te onthouden nummer. In zowel radio- als televisie reclame, voor telefooninlichtingendiensten uiterst belangrijke marketing kanalen, zal de auditieve herhaling van "tien" in het nummer "achttien tien" ongetwijfeld een belangrijke meerwaarde bieden. Het was dan ook van meet af aan één van onze drie meest favoriete nummers."

Over EDA
European Directory Assistance NV werd in 2003 opgericht en is met het nummer 13-13 (Treize Treize), en sinds kort ook met 12-12 (Twaalf Twaalf), de eerste alternatieve dienst voor telefooninlichtingen in België. De nummers 12-12 en 13-13 zijn bereikbaar vanaf een vast of een mobiel toestel, zowel in het Nederlands als in het Frans, elke dag van de week, de klok rond. De dienst bundelt nationale en internationale inlichtingen onder eenzelfde nummer. De tele-operatoren van EDA beschikken over de meest recente technologieën inzake CTI (Computer Telephony Integration) wat hen een snelle toegang biedt tot een hele waaier van verrijkte databases die voortdurend worden bijgewerkt. Op die manier wil EDA de gebruikers een kwaliteitsvolle dienstverlening garanderen. Dankzij EDA kan elke Belgische abonnee via zijn vast of mobiel toestel voortaan via 12-12 of 13-13 het nummer vinden van een goede buur, een verre vriend, een openbare instelling, een bedrijf, een vrij beroep enz. of omgekeerd de abonnee vinden horende bij een telefoonnummer, in België en vaak ook via roaming in het buitenland, en dit alles door één nummer te bellen: 12-12 of 13-13. Voor meer informatie: www.hetnummer.eu of www.hetnummer1810.nl of press@hetnummer1810.nl of +31 (84) 838 0237.

---- --