LTO Noord

Persbericht: Belangenbehartiging glastuinbouw gebundeld in LTO Noord Glaskracht

Om de belangen van tuinders optimaal te kunnen behartigen gaan LTO Noord Glastuinbouw en Ondernemersorganisatie Glaskracht Nederland per
1 januari a.s. samen verder in een nieuwe vereniging âLTO Noord Glaskrachtâ. Hiervoor hebben zij hedenmorgen een overeenkomst en de bijbehorende statuten ondertekend.

De nieuwe organisatie LTO Noord Glaskracht is een zelfstandige organisatie voor de glastuinbouw en behartigt de sectorale belangen van glastuinders. Zij vertegenwoordigt ruim 2.000 tuinders. De nieuwe organisatie LTO Noord Glaskracht werkt structureel samen met LTO Noord die voor de nieuwe organisatie de intersectorale en horizontale belangenbehartiging verzorgt.

LTO Noord Glaskracht fungeert tevens als sectororgaan glastuinbouw van LTO Noord en is verantwoordelijk voor de samenwerking en de vertegenwoordiging in en vanuit LTO Nederland. Daarmee is ook de eenheid en krachtenbundeling op landelijk niveau georganiseerd. LTO Noord Glaskracht levert de vertegenwoordiging van LTO Noord in de bestuurlijke organen van LTO Groeiservice waardoor geïntegreerde werkwijze mogelijk is.

Glastuinbouwleden van LTO Noord en leden van Glaskracht worden automatisch lid van LTO Noord Glaskracht. Er is een interim bestuur aangesteld bestaande uit vertegenwoordigers van LTO Noord en Glaskracht Nederland: A. van Dijk, F.H. Hoogervorst, L.J.W. van der Lans, H. Kolbach, J. van der Knaap en J. Borst.

Het interim bestuur stelt een jaarplan en een begroting op en bereidt de bestuursverkiezing voor. Bestuur, jaarplan en begroting worden in december 2006 goedgekeurd door de ledenvergadering van de nieuwe vereniging. Een vertrouwenscommissie bestaande uit de heren P.J. van Dijk, B.J. Constandse en L.J.W. van der Lans gaat op zoek gaan naar een kandidaat-voorzitter voor de nieuwe vereniging.

Dinsdag 25 juli 2006