deelt Marktonderzoek Partycatering met de branche
Persbericht 25 juli 2006
Partycateringbranche in kaart gebracht
NVEP deelt Marktonderzoek Partycatering met de branche
Het was en is hoog tijd voor nieuw cijfermateriaal over de
partycateringbranche. Binnen de Nederlandse Vereniging van Erkende
Partycateraars is door de jaren heen een en ander in kaart gebracht
door middel van een onderlinge benchmark. Echter ontbrak het
branchebreed aan actueel cijfermateriaal, maar daar brengt de NVEP nu
verandering in.
Eind 2005 heeft de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars
de noodzaak voor gedegen cijfermateriaal aangekaart bij het
Bedrijfschap Horeca & Catering. De gegevens die reeds beschikbaar
waren over partycatering vanuit het Bedrijfschap waren niet specifiek
genoeg om de partycateringbranche in kaart te brengen. Het doel van de
NVEP was tweeledig. Enerzijds was het de bedoeling om de markt in
kaart te brengen en daar de branche mee te dienen, anderzijds wil de
NVEP zich uiteraard graag kunnen vergelijken met die markt.
Het Bedrijfschap Horeca & Catering erkende de noodzaak voor dergelijk
materiaal en heeft gezamenlijk met de NVEP een projectgroep van de
Hoge Hotelschool Maastricht ingeschakeld. Een groep van 6 toegewijde
studenten hebben er hun managementproject van gemaakt om de
partycateringbranche in kaart te brengen. Een grote klus, waarbij
details uitermate belangrijk zijn, die ze naar behoren hebben
uitgevoerd onder begeleiding van het Bedrijfschap en de NVEP. Eind
juni is het rapport aan de NVEP en het Bedrijfschap Horeca & Catering
gepresenteerd en nu lichten we alvast een tipje van de sluier voor u
op. In de septemberuitgave van Misset Catering vindt u de uitgebreide
versie.
Wat is interessant voor u om te weten? Het onderzoek is uitgevoerd
onder de 586 bij het bedrijfschap geregistreerde partycateraars. De
partycateraars, waaronder ook de NVEP-leden vallen, produceren samen
een omzet van bijna 340 miljoen euro. De NVEP-leden beslaan 38% van
deze omzet, goed voor 131 miljoen euro. Of heeft u meer aan het
gegeven dat het gemiddelde aantal gasten per partij tussen de 50 en
100 ligt en dat er een gemiddelde besteding is van 37,- per gast? Of
vindt u de softe informatie belangrijker en wilt u graag weten dat het
aanbieden van een totaalproduct steeds meer gewaardeerd wordt en dat
de vraag naar maatwerk steeds meer toeneemt?
Kortom, reden genoeg om eens goed te gaan zitten voor de
septemberuitgave van Misset Catering en uw voordeel met deze gegevens
te doen. En niet te vergeten, de NVEP heeft al weer plannen voor een
vervolgonderzoek, waarbij het definiëren van de partycateringbranche
aan bod komt.
Meer informatie over de NVEP kunt u vinden op www.partycateraars.com.
In een duidelijk overzicht zijn alle partycateraars vermeld met een
link naar hun websites.
---
Noot voor de redactie
Koninklijk Horeca Nederland