Koninklijk Horeca Nederland

deelt Marktonderzoek Partycatering met de branche

Persbericht 25 juli 2006
Partycateringbranche in kaart gebracht
NVEP deelt Marktonderzoek Partycatering met de branche Het was en is hoog tijd voor nieuw cijfermateriaal over de partycateringbranche. Binnen de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars is door de jaren heen een en ander in kaart gebracht door middel van een onderlinge benchmark. Echter ontbrak het branchebreed aan actueel cijfermateriaal, maar daar brengt de NVEP nu verandering in.

Eind 2005 heeft de Nederlandse Vereniging van Erkende Partycateraars de noodzaak voor gedegen cijfermateriaal aangekaart bij het Bedrijfschap Horeca & Catering. De gegevens die reeds beschikbaar waren over partycatering vanuit het Bedrijfschap waren niet specifiek genoeg om de partycateringbranche in kaart te brengen. Het doel van de NVEP was tweeledig. Enerzijds was het de bedoeling om de markt in kaart te brengen en daar de branche mee te dienen, anderzijds wil de NVEP zich uiteraard graag kunnen vergelijken met die markt.

Het Bedrijfschap Horeca & Catering erkende de noodzaak voor dergelijk materiaal en heeft gezamenlijk met de NVEP een projectgroep van de Hoge Hotelschool Maastricht ingeschakeld. Een groep van 6 toegewijde studenten hebben er hun managementproject van gemaakt om de partycateringbranche in kaart te brengen. Een grote klus, waarbij details uitermate belangrijk zijn, die ze naar behoren hebben uitgevoerd onder begeleiding van het Bedrijfschap en de NVEP. Eind juni is het rapport aan de NVEP en het Bedrijfschap Horeca & Catering gepresenteerd en nu lichten we alvast een tipje van de sluier voor u op. In de septemberuitgave van Misset Catering vindt u de uitgebreide versie.

Wat is interessant voor u om te weten? Het onderzoek is uitgevoerd onder de 586 bij het bedrijfschap geregistreerde partycateraars. De partycateraars, waaronder ook de NVEP-leden vallen, produceren samen een omzet van bijna 340 miljoen euro. De NVEP-leden beslaan 38% van deze omzet, goed voor 131 miljoen euro. Of heeft u meer aan het gegeven dat het gemiddelde aantal gasten per partij tussen de 50 en 100 ligt en dat er een gemiddelde besteding is van 37,- per gast? Of vindt u de softe informatie belangrijker en wilt u graag weten dat het aanbieden van een totaalproduct steeds meer gewaardeerd wordt en dat de vraag naar maatwerk steeds meer toeneemt?

Kortom, reden genoeg om eens goed te gaan zitten voor de septemberuitgave van Misset Catering en uw voordeel met deze gegevens te doen. En niet te vergeten, de NVEP heeft al weer plannen voor een vervolgonderzoek, waarbij het definiëren van de partycateringbranche aan bod komt.

Meer informatie over de NVEP kunt u vinden op www.partycateraars.com. In een duidelijk overzicht zijn alle partycateraars vermeld met een link naar hun websites.

---

Noot voor de redactie