Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

dinsdag 25 juli 2006

Deelnemers banenmarkt: "Volgend jaar doen we weer mee"

BANENMARKT SCHOUWEN-DUIVELAND KRIJGT VERVOLG

De banenmarkt die 9 maart in het schoolgebouw van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee is gehouden, blijkt een succes te zijn geweest. Veruit de meeste deelnemers aan de banenmarkt (91%) willen dat deze banenmarkt volgend jaar een vervolg krijgt. Dankzij deze banenmarkt werden negentien vacatures (voor betaald werk) ingevuld, op vrijwilligersgebied konden elf functies worden ingevuld.

Dit blijkt uit het evaluatierapport over de banenmarkt. De markt was dit jaar groter en breder van opzet dan in 2005. Er waren 29 stands, een toename ten opzichte van 2005 met 38%. De ongeveer duizend bezoekers konden niet alleen vacatures bekijken. Er was ook veel informatie te vinden over: scholing, re-integratietrajecten, vakantiewerk en vrijwilligerswerk.
Tijdens deze markt zijn negentien vacatures vervuld. Daarnaast konden bezoekers en deelnemende organisaties met elkaar in contact komen. Deze contacten kunnen uiteindelijk leiden tot arbeidscontracten of scholingstrajecten. Veel scholieren hebben bovendien contact kunnen leggen voor een vervolgopleiding. Het houden van de banenmarkt in het schoolgebouw van Pontes Pieter Zeeman bleek dan ook een voordeel. De organisatie van deze banenmarkt is in handen van gemeente, CWI en Pontes Pieter Zeeman. Zij starten na de zomervakantie met de voorbereiding van de nieuwe markt. Deze staat gepland voor februari 2007 en wordt naar verwachting nog groter van opzet. Nieuwe bedrijven en instanties die geĂŻnteresseerd zijn in deelname, kunnen contact opnemen Anne-Marie Gravendeel van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente Schouwen-Duiveland (tel. 0111 452295 of anne-marie.gravendeel@schouwen-duiveland.nl).