Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Drentse Fiets 4Daagse: ook voor minder valide deelnemers een topevenement Doe mee met de RollOnRoute in Hoogeveen

Diever 17 juli 2006 - Van 25 t/m 28 juli vindt de 41e editie van de Drentse Fiets 4Daagse plaats. Dit grootste fietsevenement van Nederland is er voor recreanten, gezinnen, toerfietsers, mountainbikers én voor minder valide deelnemers. In startplaats Hoogeveen kunnen minder valide deelnemers meedoen met de RollOnRoute die voor de tweede keer wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met De Noorderbrug.

De route
De RollOnRoute bestaat uit vier afwisselende routes van ongeveer 25 km door de mooie omgeving van Hoogeveen. De routes gaan over goede wegen en zijn geschikt voor deelnemers die gebruik maken van vervoermiddelen als scootmobiel, (elektrisch aangedreven) rolstoel of wheely, driewieler, e.d. Soms zit er een - niet te vermijden - stukje klinkerweg in de route. Elke dag rijdt er een servicebus (Meyra) met onderdelen op de route mee. Voor de zekerheid kunt u uw vervoermiddel vooraf nog even goed laten nakijken door uw leverancier. Laat de accu doormeten, en controleer de remmen en de remlichten. Want: wie goed voorbereid is, kan vier dagen zorgeloos genieten van het prachtige Drentse Landschap.

Start en finish
De start is op dinsdag 25 juli op het sportveldencomplex Bentinckspark, Sportveldenweg, 7902 NA in Hoogeveen. U kunt tussen 10.30 en 11.30 uur starten. De finish is dagelijks tot 17.00 uur. Bij de sporthal aan de Sportveldenweg is een afgesloten stalling, met oplaadpunten voor de accu van uw vervoermiddel, ingericht. Driewielers en fietsen kunnen gestald worden bij de fietsenstalling (stalling op eigen risico). De sporthal is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 10.30 uur en van 15.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie is het projectbureau in Diever bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, telefoon 0521-59 41 30. Mailen kan ook: info@fiets4daagse.nl. Of kijk op de websites: www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht