Gemeente Heerde

Week 30, 25 juli 2006

Burgerlijke stand
Geboren

* Myrthe Michelle van der Zwan, dochter van A. van der Zwan en R.C. Bouterse
* Esther Jonieke Horst, dochter van E.G.J. Horst en A.A. van Winsum
* Johannes Gerard Hendrik Schuurman, zoon van G.W. Schuurman en G.J.H. van der Vrugt

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap

* J.W. Steenbergen en L. Rietberg

* R. Compagner en J. Remmerts

* B. ter Velde en A.M.S. de Jonge

* K. van Laar en S. uit de Bulten

Huwelijk

* A. Rorije en H.J. Lever

* T.R.J. Guérin en H.J. Overweg

Overleden

* G. van Raalte

* H.J. Wolf-Scholten

* J. Vlaanderen-Buurman

* J. Scholten-Beekman

* J.C. van Essen-van der Mast

* G. Vinke

* H.H. Kloosterboer

* M. van Randeraat

Let op publicaties in vakantieperiode

Ook in vakantietijd worden publicaties in de Schaapskooi geplaatst. U wordt geadviseerd de bekendmakingen in de gemeentepagina's te volgen zodat u ten aanzien van een voor u van belang zijnde zaak tijdig kunt reageren.

Gebruik Wvg-voorzieningen in buitenland

Volgens de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) verstrekt de gemeente bij een medische indicatie voorzieningen. Dat zijn met name voorzieningen voor in de directe woon- en leefomgeving.

Als de gebruiker van een (elektrische) rolstoel, een scootmobiel, aangepaste fiets etc. in verband met een korte trip of vakantie de Wvg-voorziening mee wil nemen naar het buitenland, dan is dat toegestaan.

Maar de kosten en de risico's voor het gebruik van de voorziening in het buitenland komen wel helemaal voor rekening van de gebruiker. Als gebruiker van een Wvg-voorziening doet u er dus goed aan u voor deze risico's te verzekeren.

Voor meer informatie hierover kunt u elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact opnemen met het team Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente Heerde, tel. 0578 - 699525.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het vervangen van de bestaande agrarische bedrijfswoning door een grotere vrijstaande (burger)woning op het perceel Mussenkampseweg 30 te Heerde. Deze vrijstelling is noodzakelijk omdat op grond van het geldende bestemmingsplan het ten eerste niet is toegestaan een vrijstaande (burger)woning te bouwen en ten tweede niet is toegestaan de maximale inhoud van de woning te overschrijden.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 26 juli 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn een zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling Wet op de Ruimtelijke Ordening
Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het gebruik van een gedeelte van de garage als kapsalon op het perceel Patrijsweg 3 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de bestemming "woondoeleinden" dit gebruik niet toestaat.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 26 juli 2006 gedurende zes weken (tot 6 september 2006) op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn een zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het uitbreiden van de woning op het perceel Revelingseweg 4 te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok en de maximaal toegestane inhoud worden overschreden.

Het betreffende bouwplan ligt met ingang van woensdag 26 juli 2006 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 12 juli 2006 tot 19 juli 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel De Pagenberg 47 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Kerkdijk 16 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

lichte bouwvergunning voor:

- het geheel plaatsen van een carport op het perceel Meester Jan van Doesburgstraat 14 te Wapenveld Verzonden: 13 juli 2006

reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Kanaaldijk 87 te Wapenveld Verzonden: 14 juli 2006

- het vergroten van de woning op het perceel Meester Nijhoffstraat 2A te Heerde Verzonden: 17 juli 2006

Openbare welstandsvergadering

Op donderdag 27 juli 2006 is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 26 juli 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagmiddag in de even weken plaats.

Op donderdag 3 augustus 2006 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf dinsdag 1 augustus 2006 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Bijzondere bijstand bij chronische ziekte en handicap

De gemeente doet iets extra's voor chronisch zieken en gehandicapten met een inkomen op of rond het minimum. Chronisch zieken en gehandicapten die van een inkomen op of rond het wettelijk minimum leven, kunnen een tegemoetkoming in de verborgen kosten die de ziekte en/of handicap met zich meebrengt, aanvragen. Een bijdrage in directe kosten wordt op grond van een aanvraag bijzondere bijstand beoordeeld.

Doelgroep
Personen met een totaal inkomen gelijk of net boven de voor hen geldende bijstandsnorm met een maximale afwijking van 20% naar boven en die in ieder geval gedurende één jaar op dit minimumniveau hebben geleefd, én
die met behulp van een of meer van de volgende documenten zijn of haar ziekte of handicap kan aantonen:
- WVG-beschikking

- vervoerspas voor WVG-gerechtigden

- gehandicaptenparkeerkaart

- beschikking UWV vaststelling arbeidsongeschiktheidspercentage 80-100% voor arbeidsongeschiktheidsuitkering
- toekenningsbeschikking van periodieke individuele bijzondere bijstand voor medische kosten
- verklaring van huisarts of specialist, waarin staat dat iemand chronisch ziek of gehandicapt is

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat:

- er rekening wordt gehouden met een vrij te laten bescheiden vermogen dat de Wet werk en bijstand (WWB) hanteert en daarboven voor personen van 65 jaar en ouder, inzake reservering uitvaartkosten, E 3.500,-- voor een alleenstaande en E 7.000,-- voor een echtpaar;
- bij de vaststelling van het inkomen wordt uitgegaan van het bruto inkomen over het voorafgaande kalenderjaar;
- de als middelen vastgestelde heffingskortingen via de belastingdienst meetellen als inkomen.

Financiële bijdrage voor 2006 dit jaar aanvragen

De financiële tegemoetkoming is vastgesteld op E 150,-- per persoon en gemaximeerd op E 300,-- per huishouden per jaar. Deze inkomensondersteuning wordt jaarlijks op aanvraag uitgekeerd en is bedoeld als bijzondere bijstand voor verborgen kosten. Een bijdrage in directe kosten kan namelijk op grond van een aanvraag bijzondere bijstand worden beoordeeld en gehonoreerd. Hiervoor geldt dan geen belastingaftrek meer.

Aanvraag

Via een aanvraagprocedure wordt het recht op deze bijzondere bijstand beoordeeld. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente Heerde, team Maatschappelijke Ondersteuning, tussen 09.00 en 10.00 uur, tel. 0578 - 699494.

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Waterschap Veluwe voor het organiseren van een Open Dag op zaterdag 16 september 2006 van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag zullen de locatie aan de Postweg 39 in Heerde en het gemaal aan de Werverdijk in Wapenveld voor het publiek geopend zijn.
- Ouderraad van de Margrietschool voor het organiseren van diverse activiteiten (o.a. bazaar en barbecue) op vrijdag 1 september 2006 van 18.00 tot 21.00 uur in verband met het nieuwe schooljaar. Verzonden: 17 juli 2006

Opvang zwerfdieren

Op 18 juli jl. is een melding binnengekomen over een jonge, kortharige, zwarte kat met een wit befje en witte achterpoten. De kat is langs de Vorchterenkweg in Vorchten aangetroffen.

Het dier is in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf in Heerde.

De volgende dag is het zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel in Apeldoorn (tel. 055 - 5068600).

Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 en 17.00 uur voor de opvang hiervan contact opnemen met de gemeentewerf, tel. 0578 - 699532.

Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde. Tussen 20 en 31 juli kan oud papier worden ingeleverd bij de Gereformeerde Kerk aan de Kanaalstraat in Heerde.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 2 en 11 augustus oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

De Protestantse Gemeente Wapenveld haalt op 5 augustus oud papier op.

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --