Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 24-07-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending dinsdag 25 juli
Nederland 2 - 17.58 uur

PORTRET MARCO BORSATO IN TWEEVANDAAG

Hij ziet een grote carrière als kok voor zich, maar wordt zanger. En de rest is bekend. Honderdduizenden mensen komen inmiddels naar zijn concerten. Marco Borsato, een Hollandse jongen uit Alkmaar die on-Hollandse successen viert. Dinsdag 25 juli in de serie zomerportretten van TWEEVANDAAG, met hoofdpersonen uit het nieuws, een uitgebreid gesprek met de populairste zanger van Nederland.

Zijn singel 'Rood' staat inmiddels elf weken op nummer 1 in de Top 40. Hij is onlangs in Noord-Oeganda geweest als ambassadeur van War Child. "Het is een van de meest onderbelichte humanitaire rampen van deze tijd. Er vallen drie tot vier keer meer doden in Noord-Oeganda dan in Irak." In zijn concerten in Gelredome -tien keer uitverkocht in anderhalve dag- gaat hij aandacht vragen voor de mensonterende situatie in het Afrikaanse land.

Borsato ziet Bono, de zanger van de Ierse popgroep U2, als voorbeeld. "Hij zet zijn populariteit in voor de goede zaak. Het is iemand die ik bewonder. Schrijnende situaties brengt hij onder de aandacht tijdens concerten en daar heb ik dingen van meegenomen."

Wie is deze man? En wat doet het on-Hollandse succes met hem? "Als we met de kinderen naar de Efteling gaan, zijn we net zo'n grote attractie als het park zelf."

Een gesprek over de andere kant van Marco Borsato, die nog niet eerder zo openhartig zijn verhaal vertelde.

Voor meer informatie: www.tweevandaag.nl.