Ingezonden persbericht


https://www.binck.com/nl/welkom/over_binckBank/persberichten.asp

Persbericht

Amsterdam, 25 juli 2006

Binck N.V. verkoopt Engelse activiteit aan Van der Moolen Holding N.V.

In vervolg op de aankondiging van 27 maart jl. deelt Binck N.V. hierbij mee dat overeenstemming is bereikt met Van der Moolen Holding N.V. (VDM) over de verkoop van de activiteiten van Hills Independent Traders Ltd. (HIT). De verkoop van de activiteiten van HIT (handel voor eigen rekening in aandelenderivaten en onderliggende waarden in Londen) vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthoudende instanties en zal naar verwachting op 30 september 2006 worden geëffectueerd.

HIT is één van de winstgevende Trading onderdelen die zijn overgebleven na de reorganisatie van de voormalige AOT activiteiten in 2004/2005. De verkoop van de activiteiten van HIT komt voort uit een toenemende focus op de kernactiviteit van Binck t.w. online retail brokerage en professional services. Daarnaast biedt HIT door haar werkwijze geen synergetisch voordeel voor Binck.

Na betaling van alle kosten als gevolg van de verkoop, zal HIT naar verwachting slechts een beperkte winstbijdrage leveren aan het resultaat over het boekjaar 2006. De financiële details van de verkoop zullen later dit jaar bekend worden gemaakt.

Informatie over Binck N.V.

Binck biedt beleggers op kosteneffectieve en kwalitatief hoogwaardige wijze toegang tot internationale effectenbeurzen. De activiteiten vinden plaats binnen drie business units, te weten `Retail', `Professional Services' en `Trading'.

Binnen de business unit Retail treedt BinckBank op als internetbroker voor particuliere beleggers. Basis voor deze dienstverlening is een website waarmee de klant naar eigen inzicht en wens kan beleggen op alle belangrijke beurzen.

Dienstverlening aan externe zelfstandige vermogensbeheerders en commissionairs met bancaire dienstverlening en uitvoering van effectenorders, vindt plaats vanuit de business unit Professional Services.

Binnen de business unit Trading vindt handel voor eigen rekening plaats in aandelen, obligaties en derivaten.

Binck N.V. heeft een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Belangrijke data:

- Publicatie halfjaarcijfers : 1 augustus 2006
- Publicatie derde kwartaalcijfers : 1 november 2006

Persvoorlichting:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372
jvanstaveren@binck.nl

Binck N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com


---- --