Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Dordrecht, 25 juli 2006

Waterbus, uw regionale fast ferry, ISO gecertificeerd


Waterbus, uw regionale fast ferry, het grootste openbaarvervoernetwerk over water tussen Rotterdam en Dordrecht met een directe aansluiting met de Drechtsteden en Kinderdijk is nu ook ISO gecertificeerd.

Het management en de medewerkers van Waterbus ontvingen uit handen van de consultant van 's werelds grootste classificatie- en certificatie-instelling het certificaat NEN.ISO 9001-2000. Hiermee zette Waterbus weer een grote stap op de weg naar professionalisering van het bedrijf. De belangrijkste aspecten zijn daarbij de verbetering van de kwaliteit, maar ook grote aandacht voor de veiligheid, het milieu en de arbeidsomstandigheden.

Op dit moment vaart Waterbus, uw regionale fast ferry met een vloot van elf schepen en naar verwachting zullen er dit jaar meer dan 3 miljoen passagiers worden vervoerd. Ruim de helft van het vervoer bestaat uit woon-werkverkeer, het overige deel is recreatief annex toeristisch.

In de maanden juli en augustus zullen er elke zaterdag en zondag schepen tussen Dordrecht en Gorinchem vice versa varen.

Grote voordelen van het vervoer per Waterbus zijn onder andere: géén files, vele halteopstapplaatsen, sneller vervoer over water en de fiets kan gratis mee aan boord.



Ingezonden persbericht