Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht

TKH Group N.V. (TKH)

TKH neemt 65%-belang in Schneider Intercom GmbH

TKH maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van 65% van de aandelen van Schneider Intercom GmbH te Düsseldorf (Duitsland). Schneider Intercom is gespecialiseerd in engineering en levering van geïntegreerde intercom- en beveiligingssystemen inclusief onderhoud en service. Voor de TKH-groep betekenen de activiteiten van Schneider Intercom een versterking van haar positie in Duitsland op het gebied van hoogwaardige communicatie-oplossingen. De activiteiten zijn volledig complementair aan de technische handelsactiviteiten van TKH binnen het segment Building Solutions. Door de toevoeging aan het TKH-portfolio met toegangscontrole- en camerasystemen zullen complete oplossingen en nieuwe groeimogelijkheden ontstaan voor zowel TKH als Schneider Intercom in de Duitse markt. De belangrijkste marktsegmenten waarin Schneider Intercom opereert zijn luchthavens, parkeergarages, gevangenissen, banken en de industrie. Schneider Intercom heeft haar hoofdkantoor in Düsseldorf met nevenvestigingen in Hamburg, Berlijn, Dortmund, Dresden, Frankfurt, Stuttgart en München en heeft een sterke positie in de Duitse markt. De onderneming realiseert met 50 medewerkers (FTE) een omzet van circa 11 miljoen op jaarbasis.
De overname van het 65%-belang in Schneider Intercom zal nog dit jaar een positieve bijdrage leveren aan de winst per aandeel van TKH. De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd.
Haaksbergen, 25 juli 2006
Raad van Bestuur
Voor nadere informatie: drs. J.E. Vaandrager, lid Raad van Bestuur en CFO tel. (053) 5732901 Internetsites: www.tkhgroup.com www. schneider-intercom.de Agenda
24 augustus 2006 Publicatie halfjaarcijfers 2006 23 november 2006 Trading update Q3 2006
1/2

Profiel
TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen, die zich als oplossingsleverancier heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions.
De activiteiten in de vorm van technieken, kennis, producten alsmede toegevoegde waarde zoals advisering, ontwikkeling, samenstelling en levering van systemen, vormen de bouwstenen voor innovatieve oplossingen. Deze activiteiten zijn geconcentreerd in drie groepen: de Technische Handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep. Bij TKH staat niet de soort van activiteiten maar staan de oplossingen centraal. De Telecom Solutions bestaan uit oplossingen vanaf basisinfrastructuur tot aan home networking-toepassingen, voor zowel de outdoor telecom als indoor telecom (ICT)-markten. De Building Solutions bestaan uit oplossingen op het gebied van efficiënte elektrotechniek tot aan ICT-systemen voor de zorgsector. Daarbij richten we ons onder meer op kabelsystemen en -netwerken, intercomsystemen, verpleegoproepsystemen, toegangscontrolesystemen en elektriciteitsdistributie. De Industrial Solutions bestaan uit geavanceerde oplossingen voor productieautomatisering, auto- en truckbandenbouwsystemen evenals industriële systemen op het gebied van speciaalkabel en kabeltoebehoren.
TKH is met haar 34 bedrijven wereldwijd actief. De groei concentreert zich op Noordwest- en Oost-Europa en Azië. Over 2005 behaalde TKH met 2.723 medewerkers een omzet van 548 miljoen.


2/2


---- --