Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAS-klanten laagste beheerkosten

Onafhankelijk onderzoek bevestigt waarde van geïntegreerd business intelligence-platform

Huizen, 25 juli 2006 -- Organisaties die een integraal business intelligence-platform gebruiken, hebben lagere beheerkosten dan organisaties die oplossingen van meerdere leveranciers gebruiken. Dat is de conclusie van een onderzoek dat werd gehouden onder leidinggevenden van 109 bedrijven, waarbij werd gekeken naar de implementatiekosten van Business Intelligence-oplossingen. Onder de beheerkosten, de zogenaamd total cost of ownership (TCO), vallen niet alleen de aanschafkosten van de BI-oplossing, maar ook de implementatie- en gebruikskosten. Alle onderzochte bedrijven hebben ten minste één BI-oplossing in gebruik van Business Objects, Cognos, SAP of SAS.

Het onderzoek is uitgevoerd door de prestigieuze HEC School of Management te Parijs. "Bij het beoordelen van de verschillende leveranciers, is het belangrijk dat een organisatie niet alleen kijkt naar de aanschafkosten van de software, maar ook naar de kosten voor het onderhoud en gebruik van een oplossing inclusief advieskosten, de functionaliteit van elk platform en de schaalbaarheid ervan", aldus professor Jean Loup Ardoin, die de studenten tijdens het onderzoek heeft begeleid. "De studenten kwamen bij dit project tot de conclusie dat SAS bij grotere projecten de laagste TCO biedt van de vier onderzochte leveranciers."

Dit onderzoek bevestigt de resultaten van een eerder onderzoek, uitgevoerd door een team van studenten van het MBA-programma van de Saïd Business School van de universiteit van Oxford. Een samenvatting van het onderzoeksmodel dat door beide is gehanteerd, is op te vragen bij PublieksWerk of te vinden op www.sas. com/nl.

Geïntegreerd platform
"Het onderzoek bevestigt onze strategie, namelijk het aanbieden van een compleet, geheel geïntegreerd BI-platform om de total cost of ownership zoveel mogelijk te verlagen", aldus Bert Boers, Managing Director SAS Nederland. "Het gemiddelde bedrijf gebruikt waarschijnlijk een stuk of tien verschillende BI-tools voor de verschillende behoeften van verschillende afdelingen. Dat leidt tot dubbele uitgaven en dubbele ondersteuning." SAS biedt een geïntegreerd BI-platform dat de toegang tot informatie en beheerbehoeften van gebruikers binnen het hele bedrijf ondersteunt.

Dertig jaar SAS
SAS is marktleider op het gebied van business intelligence-software en dienstverlening. Meer dan 40.000 bedrijven, waaronder 96 van de top 100 van de Fortune Global 500-organisaties, gebruiken SAS-software om hun prestaties te verbeteren door grote hoeveelheden gegevens inzichtelijk te maken om zo sneller accurate zakelijke beslissingen te nemen; winstgevender relaties te ontwikkelen met leveranciers en klanten; wet- en regelgeving na te leven; baanbrekend onderzoek te verrichten en betere producten te ontwikkelen. SAS is toonaangevend in data-integratie, data-opslag en geavanceerde en traditionele business intelligence toepassingen vanuit een enterprise intelligence platform.

SAS levert haar klanten al sinds 1976 The Power to Know. Er werken wereldwijd 10.000 mensen verspreid over 424 kantoren. SAS staat voor drie decennia groei op rij: resulterend in een recordomzet van 1,68 miljard dollar in 2005. SAS' visie, 'meer dan het denkbare uit data halen' en haar missie, met SAS-software meer waarde toevoegen aan ondernemingen, blijven ook in de komende periode ongewijzigd. Meer informatie is te vinden op www.sas.com/nl.

Meer informatie voor de redactie:
SAS Institute B.V.
Hetty Boerakker
t: (035) 699 68 49
e: hetty.boerakker@snl.sas.com

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
t: (020) 486 21 39
e: marije@publiekswerk.nl