DAF Trucks

Samenvatting halfjaarbericht PACCAR Inc,

PACCAR realiseert uitzonderlijk goede resultaten

Record omzet- en winstcijfers in eerste zes maanden 2006

25 juli, 2005 - PACCAR Inc, waartoe ook de succesvolle Nederlandse truckproducent DAF Trucks behoort, heeft vandaag bekendgemaakt dat het over het eerste halfjaar van 2006 uitzonderlijk goede financiële resultaten heeft geboekt. In de eerste zes maanden van 2006 werd een netto winst gerealiseerd van 711,9 miljoen US dollar, een stijging van 38% ten opzichte van de 515,5 miljoen dollar die in dezelfde periode van 2005 werd geboekt. De totale omzet, inclusief financiële diensten, bedroeg in het eerste halfjaar 8,02 miljard dollar, 17% meer dan de $ 6,88 miljard die in dezelfde periode van 2005 werd bereikt. In het tweede kwartaal van 2006 bereikte PACCAR het beste kwartaalresultaat ooit in de 101-jarige geschiedenis van de onderneming: een omzet van 4,17 miljard dollar en een netto winst van 369,9 miljoen dollar, wat een netto winstmarge betekent van 8,9%. "Deze recordresultaten reflecteren de passie en betrokkenheid van de meer dan 23.000 PACCAR-medewerkers wereldwijd", aldus Mark C. Pigott, chairman en chief executive officer van PACCAR.

"PACCAR's uitstekende financiële resultaten in het eerste halfjaar van 2006 zijn te danken aan de wereldwijde economische groei, alsmede aan de introductie van nieuwe producten, samen met uitstekende financiële diensten, after sales services en onderdelenvoorziening, welke hebben geleid tot een groei van het marktaandeel.", aldus Pigott, die eraan toevoegt dat "belangrijke investeringsprogramma's in alle facetten van de onderneming bijdragen aan een jaarlijkse productiviteitsverbetering van 5 tot 7%, verder verbeterde kwaliteit en toonaangevende logistieke capaciteiten." PACCAR Parts heeft aangekondigd dat twee additionele distributiecentra zullen worden geopend, één in Oklahoma City en één in Hongarije, ter ondersteuning van DAF's toenemende activiteiten in centraal Europa. Met deze uitbreiding beschikt PACCAR wereldwijd over 13 state-of-the-art onderdelen distributiecentra op strategische locaties.

Europese activiteiten

De Europese activiteiten van PACCAR, waaronder DAF Trucks N.V., vertegenwoordigden in de eerste zes maanden van 2006 een aandeel van ruim 28% (2.270,9 miljoen dollar) in de totale omzet van ruim 8 miljard dollar.

"De totale markt voor trucks boven de 15 ton totaalgewicht in West Europa zal dit jaar iets boven het volume van 2005 uitkomen,"aldus Aad Goudriaan, president-directeur van DAF Trucks N.V. "DAF's eersteklas trucks zijn toonaangevend in Europa op gebied van kwaliteit en restwaarde en wij hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar ons marktaandeel in West Europa verhoogd tot meer dan 15%. Onze doelstelling voor de langere termijn is een marktaandeel van meer dan 20%. Ten aanzien van de totale truckverkopen in West Europa, kan 2007 wederom een goed jaar worden, met een totaal marktvolume van tussen 230.000 en 260.000 trucks boven de 15 ton, vergeleken met ongeveer 260.000 in 2006", besluit Goudriaan.

PACCAR

PACCAR Inc heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. De onderneming is tevens actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

De aandelen van PACCAR worden verhandeld op de Nasdaq schermenbeurs onder PCAR. De homepage van PACCAR kan worden gevonden onder www.paccar.com .

Dit bericht bevat 'toekomst-gerichte' verklaringen zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management en zijn onderhevig aan onzekerheid en veranderende omstandigheden. Werkelijke resultaten kunnen vanwege meerdere factoren afwijken van de in deze verklaringen geschetste resultaten. Meer informatie over deze factoren staan vermeld in PACCAR's gedeponeerde stukken bij de Securities and Exchange Commission.

Dit bericht is een samenvatting van het PACCAR halfjaarbericht, gepubliceerd op 25 juli 2006.

DAF Trucks N.V., Eindhoven, NL, Corporate Communicatie, Ron den Engelsen, +31 40 214 2104.