Ingezonden persbericht


Geachte journalist/recensent,

De Filmfreak heeft het genoegen de volgende drie dvdreleases aan te kondigen:

In samenwerking met Isabella Films uit

Het Zuiden

Produktgegevens:
Eancode: 9789058492746
Artnr.: WAS101
Verwachte winkelprijs: 14.99 euro
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Martje (Monic Hendrickx) is de sympathieke bazin van een wasserij. Haar medewerkers dragen haar op handen. Op de chauffeur na zijn het allemaal vrouwen, met een sterke onderlinge solidariteit. Als de oude chauffeur met pensioen gaat komt Loe (Frank Lammers) solliciteren. Als vrachtwagenchauffeur heeft hij jaren op het zuiden gereden, maar hij wil graag voor de wasserij werken om wat vaker thuis te zijn. Loe en Martje voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken. Het onvermijdelijke lijkt te gaan gebeuren als Loe in haar kantoor wordt ontboden. Maar de flirt loopt uit op een fiasco. Martje ziet haar droom verstoord en haar medewerksters, die Loe zien wegstormen, trekken hun conclusies. Leugens en misverstanden leiden tot een dramatische reeks gebeurtenissen.

Regie Martin Koolhoven ( Suzy Q, AmnesiA, De Grot, Het Schnitzelparadijs en Knetter) Nederland 2004, 87 min, kleur. Het Zuiden won behalve een Gouden Kalf voor Beste Actrice (Monic Hendricks) prijzen in Rouen en Viareggio.

De film zal eind september bij de NPS te zien zijn.

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL
Dolby 5.1
Nederlands gesproken
Engels en Nederlands ondertiteld

Extra's:
Duister Licht, 1997, 53 min. Met Marc van Uchelen en Viviane de Muynck. Korte speelfilm van Martin Koolhoven gemaakt voor VPRO's Lolamoviola.

----------

Op het Imagine-label komt uit:

Certi Bambini

Produktgegevens:
Eancode: 9789058492760
Artnr: IFD002
Verwachte winkelprijs: 14,99 euro
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Vandaag spelen ze op straat, morgen stelen ze voor de Camorra. De elfjarige Rosario woont met zijn zieke grootmoeder, die de hele dag in bed ligt, in een troosteloos appartement in een voorstad van Napels. Samen met zijn vrienden brengt hij de tijd door in een obscure kroeg of in een goktent. Ze roken, drinken en stelen, zoals ze de volwassenen rondom hen zien doen. Hun kinderlijke lach heeft plaatsgemaakt voor een vreemde dubbelzinnige grijns die vooral pijnlijke ervaringen uitdrukt. De regisseurs vertellen de voorvallen uit het leven van de jongens in uitgebreide flashbacks. Tijdens lange metroritten neemt Rosario ons in gedachten mee naar zijn recent verleden en stelt de drie belangrijkste personen in zijn leven voor: de bewonderde Santino, de gevreesde Damiano en de verleidelijke Caterina.

Italie, 2004, 96 min., kleur
Een film van Andrea Frazzi & Antonio Frazzi naar een verhaal van Diego De Silva met Gianluca Di Gennaro, Carmine Recano, Arturo Paglia & Sergio Soll. Cast: Lubna Azabal, Romain Duris, Leila Makhlouf, Habib Cheik, Zouhir Gacem

Awards:
winnaar European Film Awards
Winnaar David di Donatello Awards 2005
Winnaar Karlovy Vary Festival 2004

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL
DVD 9
Dolby digital 2.0
Italiaans gesproken
Nederlands en Frans ondertiteld

----------
Op het Art-label komt uit:

CRIMEN FERPECTO (FERPECT CRIME)

Produktgegevens:
Eancode: 789058492784
Artnr: AFD022
Verwachte winkelprijs: 14,99 euro
Releasedatum rentaldvd: 15-08-2006
Releasedatum koopdvd: 18-09-2006

Rafael is een geboren winnaar, charmant en ambitieus. Hij houdt van luxe, status en aantrekkelijke vrouwen. Hij werkt in een exclusief warenhuis waar hij de scepter zwaait over de damesafdeling. Eindelijk krijgt hij de kans om baas te worden van de hele winkelvloer. Zijn belangrijkste rivaal is Don Antonio, sinds mensenheugenis de baas van de herenafdeling. Hun wederzijdse afkeer leidt tot een gewelddadige confrontatie met dodelijke afl oop voor Antonio. De enige getuige van de misdaad is Lourdes, een lelijke en gefrustreerde verkoopster. Ze chanteert Rafael om eerst haar minnaar te worden, vervolgens haar echtgenoot en tenslotte haar slaaf. Rafael?s wereld van perfectie verwordt tot een vulgaire hel. Hij moet zich van Lourdes ontdoen. En deze keer mag er niets fout gaan. Het moet ferpect zijn.

Spanje, 2004, 98 min., kleur
Een film van lex de la Iglesia (Accion Mutante, Dia de la Bestia, 800 Balas) met Guillermo Toledo, Munica Cervera en Luis Varela. Cast: Lubna Azabal, Romain Duris, Leila Makhlouf, Habib Cheik, Zouhir Gacem

Awards:
Winnaar European Film Awards
Winnaar David di Donatello Awards 2005
Winnaar Karlovy Vary Festival 2004

DVD Details:
16/9 Anamorf
Regio 2, PAL
DVD 9
Dolby digital 2.0 & 5.1
Spaans gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
Trailer
Teaser
Interviews
Behind the scenes

----------

Voor meer informatie over deze titels of een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Joop Verdenius via onderstaand telefoonnummer of per e-mail.

Inlays en stills zijn te vinden in het persgedeelte van www.filmfreaks.nl

Gebruikersnaam: filmfreak
Toegangscode: 2351
Met vriendelijke groet,

Het Filmfreak team

Filmfreak Distributie
Houtmankade 76
1013 NA Amsterdam
T ++3120 486 49 40
F ++3120 486 49 41
E joop@filmfreaks.nl
W www.filmfreaks.nl