Gemeente Zwolle

Website Regionaal Bureau Zelfstandigen is vernieuwd


Datum uitgave: 25-07-2006
De website van het Regionaal Bureau Zelfstandigen (Rbz) is in de lucht. Het Rbz is een onderdeel van de gemeente Zwolle dat voor Zwolle en de regio verschillende bijstandsregelingen uitvoert voor zelfstandigen. Het Rbz is gevestigd op Werkplein de Lure aan de Hanzelaan 180. In dit bedrijfsverzamelgebouw zitten tien organisaties, waaronder Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de gemeente Zwolle, het CWI en het UWV.

Vanaf heden kan iedereen terecht opwww.rbzzwolle.nl voor informatie over de volgende bijstandsregelingen voor zelfstandigen:
* Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz 2004);
* Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz);
* Wet werk en inkomen kunstenaars (Wwik);

* UWV-Regeling Starterskrediet 2006 (URS 2006).

Wat doet het Rbz?
Het Regionaal Bureau Zelfstandigen helpt mensen die een werkloosheidsuitkering ontvangen en van plan zijn om een eigen bedrijf/beroep te starten. Ook ondernemers die reeds enige tijd gevestigd zijn en in financiële problemen zijn geraakt kunnen bij het Rbz aankloppen. Oudere zelfstandigen (55 jaar of ouder) die voornemens zijn om hun bedrijf/beroep te beëindigen, of die hun bedrijf willen voortzetten, maar niet meer voldoende inkomsten hebben om in het bestaan te kunnen voorzien, kunnen ondersteuning krijgen. Tenslotte biedt het Rbz inkomensondersteuning voor kunstenaars die nog niet voldoende inkomsten hebben om van hun werk te kunnen leven.

Bron: afdeling Communicatie