Verzamelbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 25-07-2006

Hond bevrijd uit snikhete auto

s-Hertogenbosch De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er bij winkelcentrum de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch een hondje in een auto zat te piepen. Terplaatse bleek dat de auto in de brandende zon stond, terwijl de raampjes slechts enkele centimeters openstonden. Een 39-jarige Vlijmense bleek bij de komst van de politie het hondje uit de auto te hebben bevrijd. De politie heeft de bestuurster van de auto, een 18-jarige Vughtse, in het winkelcentrum om laten roepen. De vrouw meldde zich omstreeks 14.15 uur weer bij de auto. Een getuige had het hondje al om 13.15 uur in de auto zien zitten. De vrouw dacht dat de hond wel even in de auto kon blijven zitten. Het hondje is er gelukkig gezond van af gekomen. Het baasje kreeg een proces-verbaal voor dierenkwelling en omdat de auto waarin zij reed niet verzekerd bleek te zijn, is ook daar proces-verbaal voor opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 39-jarige Bosschenaar bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. De verdachte probeerde twee zonnebrillen t.w.v. 143 euro te ontvreemden. De man was al in het bezit van een winkelverbod voor eerdere vergrijpen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Vrouw aangehouden voor belediging en mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagavond op de Jan Palachstraat in s-Hertogenbosch een 59-jarige vrouw aangehouden voor belediging en mishandeling van haar 64-jarige bovenbuurvrouw. De verdachte veroorzaakt regelmatig overlast in het flatgebouw waar zij woont. De bovenbuurvrouw had haar daar regelmatig op aangesproken. Gisterenavond schold de verdachte het slachtoffer uit, kwam naar haar toegelopen en krabde haar. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen aan haar been op. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Zij is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor diefstallen

Sint Michielsgestel/Vught/s-Hertogenbosch De politie heeft maandag een 27-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden voor diverse diefstallen. De man wordt ervan verdacht diverse malen te hebben getankt zonder te betalen op o.a. de Theerestraat en Nieuwstraat in Sint Michielsgestel, en meerdere fietsen te hebben gestolen in s-Hertogenbosch en Vught. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

Veghel Maandagmiddag is een 44-jarige man uit Veghel aangehouden. De man had zijn buurvrouw in Veghel bedreigd. Ook in aanwezigheid van de politiemensen bedreigde de man zijn buurvrouw met de dood. Hij is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen tijdens evenement Daags na de tour

Boxmeer In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.00 uur is een 34-jarige man uit Overloon aangehouden. Tijden het evenement Daags na de tour werd op de Steenstraat in Boxmeer een man bekeurd voor wildplassen. De wildplasser een 34-jarige man uit Overloon is aangehouden en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding. Eén van hen, een 34-jarige man uit Overloon, sloeg daarbij een politieman. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Een 35-jarige man Overloon werd aangehouden, omdat hij de politiemensen beledigde. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.